Українське ЄВРО по-рускі

08 червня 2012, 16:15
Власник сторінки
журналіст
0
552

"Наше Євро" - 1:3 на користь російської

Перед матчем-відкриттям Чемпіонату Європи з футболу ввімкнув "Наше ЄВРО" на Першому Національному. Виникло враження, що передача зкалькована з  "Про футбол" на "2+2". Одначе там україномовними є як ведучий - Ігор Циганик, так і його помічниця Олександра Лобода. А от на державному каналі україномовний лише ведучий.

Що, на НТКУ не змогли підшукати журналістку, яка володіє українською? На Першому Національному ніким замінити відсторонену від ефру та побиту Наталію Розинську? Та краще б вона сиділа із підбитим оком в кадрі, ніж оця російськомовна лялька.

Зрештою, синці та ссадни на обличчі можна було б загримувати і постраждала виглядала б як новенька, а ефір вела б рідною мовою українців, що в неї завжди добре виходить.

В результаті ж в студії російською гаварят троє - ведуча і двоє запрошених гостей, а українською мовить лише один. Тобто рахунок 1:3 на користь окупаційної. Чи це так на Першому Національному зробили навмисно - сказати б на зустріч українофобському мовному закону Колесніченка-Ківалова?   

І така дискримінація української мови в ефірі відбувається ще до прийняття законопроекту. Не важко уявити, що буде після його затвердження. Українська взагалі щезне з ефіру. І в першу чергу - з державного.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.