Дню Конституції присвячується!

28 червня 2012, 12:33
Власник сторінки
Журналист
0
375

Дякую людям, які прийняли Конституцію України, щиро не поважаю клоунів, які її не виконують

       Мої пригоди з Конституцією почались з 2010р., коли було повернуто її стару редакцію. Ситуацію пам’ятають всі: згідно діючої Конституція повноваження народних депутатів закінчувалися через 4-ри роки, а не через 5-ть. Ура! Але виборчий процес так и не розпочався. Київський адміністративний суд, вперше мене розчарував, відмовляючи в позові до ЦВК про призначення виборчого процесу, суд послався на законопроект, який на думку суду не зменшую прав громадян (й чому вчать в університетах, суди самі вигадують норми права й закону).  Потім було ганебне голосування за внесення змін до Конституції і новий позов про визнання дії Головуючого на пленарному засіданні протиправним. Суд, вдруге мене розчарував, мотивувавши своє рішення тім, що не вашого розуму робота ВР.

            Ситуація з мушкетерством так й не вирішилась.

         14.06.2012р.  звернувшись до Вищого адміністративного суду з вимогою скасувати постанову ВР, якою було прийнято за основу законопроект про мови, спільного творіння Ківалова-Колісниченка, 19.06.2012р. отримала відмову у відкритті провадження. Своє рішення суд мотивував непідсудністю ВАС даної справи, що предмет спору належить до компетенції КСУ. Ухвала оскарженню не підлягає.  Замкнуте  коло для громадян. До КСУ з даним питанням прості люди звернутися не можуть, таким правом наділені не менше ніж 45 народних депутатів. Тобто, я, як громадянин, ніяким чином не можу впливати на беззаконня в ВР (мається на увазі мушкетерство народних обранців «Один голосує за всіх»). Але ж, згадаємо ст. 5 Конституції, хто як не народ є єдиним джерелом влади?!

            Нічого, ідеї ще є! До кінця далеко …

        Дякую людям, які прийняли Конституцію України, фу на тих  хто її не виконує. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.