Екс-регіоналка В.Шилова: "Партія регіонів з’їхала з глузду». А сама Шилова?

09 липня 2012, 20:46
Власник сторінки
журналіст
0
565

Колишня регіоналка і бувша заступниця голови Дніпропетровської облради Вікторія Шилова розповсюдила заяву з приводу голосування за мовний законопроект, де каже, що «Партія регіонів з’їхала з глузду»

Саме такий заголовок виключена з ПР Вікторія Шилова дала своєму зверненню, яке розповсюдила у ЗМІ:

«Шановні громадяни України, і російськомовні, і україномовні! Звертаюсь до Вас, щоб дати оцінку нардепам від Партії регіонів, які остаточно втратили розум перед виборами. Олігархи з Партії регіонів руками своїх маріонеток Колесниченка та Ківалова всіма правдами та неправдами прийняли мовний закон, прекрасно розуміючи, що це призведе до протистояння між українцями.

Замість того, щоб приймати в Раді економічні закони, спрямованні на покращення життя людей, вони підіймають таке болісне для України мовне питання. Зрозуміло, що це зроблене задля того, щоб утриматися при владі та при своїх грошах, адже ні для кого не секрет, що напередодні виборів до Верховної ради рейтинг Партії регіонів виглядає катастрофічно.

За найоптимістичними підрахунками замовних соціологів, за Партію регіонів готові проголосувати лише 20% людей з числа тих, хто збирається йти на вибори...».

Черговий вибрик головної політичної клоунеси області вкотре засвідчує її безмежні цинізм, зухвалість, брехливість, безпринципність, безсовісність, вбогість інтелекту та ницість моралі.

Адже це говорить саме та В.Шилова, яка будучи гендиректоркою Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії та депутаткою облради від Блоку Лазаренка (у минулому скликанні) під час телевізійного круглого столу виступаючи одночасно і ведучою заходу, і полпредом лазаренківської «Громади», обстоювала саме ті жорстко дискримінаційні по відношенню до української мови засади, які і були по-бандитськи проголосовані у Верховній Раді за ініціативою фракцій ПР та КПУ.

Зокрема, залишаючи за українською статус державної, Шилова, викладаючи партійну лінію «Громади», ратувала за право місцевих громад затверджувати регіональні мови в якості офіційних на тій чи іншій території.

Це та В.Шилова, яка при здоровому глузді та добрій пам’яті, наскільки така характеристика взагалі може бути доречною по відношенню до місцевої «супер-блондинки», добровільно два роки тому вступила в Партію регіонів. Вона що, партійної програми не читала чи, може, не чула заяв спікерів «біло-блакитних»? Адже з майбутньої розправи над солов'їною затяті українофоби не робили ніяких секретів. Це питання завжди було однією з головних фішок їхньої політики.

Чи коли вона вступала, в партії не було табачників, колесніченків, болдирєвих, ківалових та інших україноненависників і "русо-фашисто"?

Це та В.Шилова, яка очолюючи ДОДТРК проводила в ефірі обласного державного телебачення політику мовного сепаратизму та міжнаціональної сегрегації, а також позиціонуючи себе слов’янським націоналістом, пропагувала так звану ідею "слов’янської єдності", що є складовою агресивно ворожого до України «руского міра».

Це та В.Шилова, яка ще донедавна в своїх регулярних інтерв’ю для ДОДТРК як депутат облради від ПР невтомно нахвалювала молоду команду реформаторів на чолі з головою ОДА та обласної організації Партії регіонів Олександром Вілкулом за енергійну й плідну працю на благо дніпропетровчан: будівництво доріг, розвиток народного господарства, піклування про соціально-незахищених та за багато чого іншого, що покращує життя людей, стабілізує ситуацію, відроджує Дніпропетровщину і виводить її в регіони-лідери.

Слід розуміти, все це з нею відбувається тому що... "послідовна". Не інакше.

***

У листопаді-грудні 2004 року редактор соціально-політичних програм Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії,  Вікторія Шилова брала участь у місцевому Майдані, підтримуючи Віктора Ющенка. Одначе вже на наступних виборах пройшла в депутати облради по списку Блоку Лазаренка, фракція якого разом Партією регіонів та КПУ створили біло-блакитно-червону, «антипомаранчеву» більшість. Невдовзі Шилова стає гендиректором ДОДТРК.

На цій посаді вона перебувала до конфлікту з тодішнім головою облдержадміністрації, спочатку «ющенківцем», а потім «тимошенківцем» Вікторем Бондарем. Тривала боротьба Вікторії Віталіївни за гендиректорську посаду, що знайшла своє пряме й детальне відображення в ефірі обласної студії державного телебачення, в тому числі у вигляді спеціального телемарафону, закінчилася не на її користь.

У своїх коментарях Шилова заявляла, що до її зняття з керівної посади доклалася сама Юлія Тимошенко, на той час прем'єр-міністр України. При цьому звільнена посилалася на інформацію, отриману від очільника Держкомтелерадіо Анатолія Мураховського.Тоді ж вона оприлюднила своє бажання створити й очолити міністерство пропаганди України.

Після певної паузи в політичній активності, протягом якої Шилова зблизилася з СПУ Олександра Мороза, очоливши місцевий осередок громадської жіночої організації, котрою на всеукраїнському рівні керувала соціалістка Валентина Семенюк, Вікторія Віталіївна знайшла застосування своїм різноманітним талантам в «біло-блакитній» команді.

У президентську виборчу кампанію вона активно агітувала за Януковича і ще палкіше - проти своєї особистої кривдниці Юлії Тимошенко. Зокрема, Вікторія Віталіївна запам'яталася дніпропетровським глядачам своїми численими телевізійними сеансами з викриття всієї підноготної політичної кар'єри й бізнесової діяльності прем'єрки.

Одним з найбільш знакових і ефектних моментів антипрем'єрської кампанії Шилової стала її поява на телеекранах з косою «а-ля» Тимошенко. Цим Вікторія Віталіївна ніби підкреслювала, що їй така зачіска більше пасує. А ще вона дорікала Леді Ю неукраїнським корінням, називаючи її «вірменською дівчинкою» за прізвищем Грігян. Дісталося і місцевому осередку БЮТ: викривальниця виявила спроби підкупу виборців продуктовими наборами та  ще й, як вона зазначила, з простроченим терміном придатності.  

Цілком природно, що вдруге мандат депутата обласної ради Вікторія Шилова здобула вже в списку Партії регіонів. Її заслуги були оцінені партійним керівництвом гідними посади заступника облради. «Медовий місяць» Вікторії Віталіївни з ПР протривав два роки і ознаменувався народженням другої дитини, цього разу доньки, що є особливо видатним фактом, враховуючи незаміжній (причому вже двічі, так само як Віктор Федорович несудимий) статус суспільно-політичної активістки та її граничний для репродуктивної функції вік. І от чергове гучне розлучення.

Виключення з ПР сталося після того, як вона відмовилася голосувати за відозву облради на підтримку діяльності міністра освіти Дмитра Табачника. Сама ж Шилова додає до причин сурових санкцій щодо неї з боку місцевого керівництва ПР, її критичне ставлення до запроваджуваного на Дніпропетровщині пілотного проекту медичної реформи і активну протидію новаціям, які призводять до скорочення лікувальних закладів, а відтак позбавляють населення права на отримання необхідних медпослуг.

За словам опальної регіоналки, вона була виключена без її відома, не маючи можливості захистити власну позицію. В Партії регіонів Шиловій закидають порушення партійної дисципліни, використання службового становища й застосування адмінресурсу у власних цілях, що проявилося в організаціях публічних заходів, як от зустрічей в державних установах з трудовими колективами та ще й в робочий час.

Також серед пунктів звинувачень фігурують антисемітизм і ксенофобія в матеріалах «Правого берега» - газети, яка редагується і випускається Вікторією Шиловою за її власний, як вона стверджує, кошт. До слова, подібні претензії висуваються до Вікторії Віталіївни далеко не вперше.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.