Перемога криворізьких "олімпійців" на "Скіфському березі"

16 липня 2012, 16:55
Власник сторінки
журналіст
0
495
Перемога криворізьких  олімпійців  на  Скіфському березі

Ось вже чверть століття в Кривому Розі існує, живе та й ще й виборює нагороди різного гатунку фізкультурно - спортивний клуб інвалідів «Олімп».

    Ось вже чверть століття  в Кривому Розі існує, живе та й ще й виборює нагороди різного гатунку  фізкультурно - спортивний клуб інвалідів «Олімп». А жити в  далеко не в європейському місті де є проблеми з доступністю та з подоланням різного роду барєрів, для людей з особливими фізичними можливостями, дорогого варте. І  в двічі приємно коли інваспотрсмени, - ці мужні люди, долаючи масу перепон ще й стають переможцями не тільки в  буденному житті але й у спорті. Як це нещодавно відбувалося в Криму де криворізькі інваспортсмени вдало  виступили на міжнародному легкоатлетичному марафоні.

    Кримське місто Саки стало місцем проведення Х - міжнародного легкоатлетичного марафону «Скіфський берег - 2012»,який пройшов під патронатом Голови Верховної Ради АРК. В якому брали участь спортсмени з Росії, Вірменії, Німеччини, Молдови, США та України. Змагання було приурочено 60 - річчя міста - оздоровниці.

     Криворіжці завжди вдало виступали на таких змаганнях. Не стало винятком і це змагання, яке у наших земляків, вже восьме на рахунку.

   Основу нашої команди склали імениті спортсмени клубу «Олімп». За результатами турніру криворіжці завоювали 5 медалей різного гатунку

   Так на марафонській дистанції не було рівних нашій уславленої спортсменці , багаторазовій чемпіонці України, володар титула «Гордість України – 2008» Ользі Пашалок. Її результат 3:00 25 хв. За словами самої  спотрсменки в порівнянні з підкоренням протоки Босфор, сухопутну трасу здолати було легше.

     «Траса в Саках, - розповідає пані Оля,  - була набагато легше, де ти змагаєшся з людьми в команді. Там протягом всієї траси 42 км йде підтримка один одного. Я пишаюся нашими хлопцями, які долали такі відстані. Це був дуже серйозний метраж. Хочеться позмагатися зі здоровими марафонцями, нехай спробують з нами позмагатися на трасі».

  Не менш вдало здолала дистанцію з  4 - результатом і Зінаїда Кучер, душа команди. Вона впродовж всього марафону підбадьорювала  своїх колег по команді.

 «Ми здобули перемогу над  усіма учасниками марафону, - зазначила Зінаїда Кучер, - в якому брало участь более 50 чоловік».

    Відмінні результати наші земляки показали і на  напівмарафонскій дистанції. Так Надія Дмитрюк і Ольга Кляцька відповідно посіли 1 та 2 місця. У Сергія Щенникова - 2 місце, «бронза» - у Миколи Приходько та 5 - е місце в Олександра Кузнєцова.

   Першими прийшли привітати спортсменів голова Центрально-Міського райвиконкому Ірина Салтівська та заступник голови міської спорткомітетета Дмитро Ступак та вручили їм цінні подарунки.

    За словами голови Криворізького фізкультурно – спортивного клубу інвалідів «Олімп» Емми Сизранцевой наші спортсмени й надалі радувати своїх шанувальників такими ж результатами.

 Якщо на змаганнях зявляється криворізька дружина клубу «Олімп», значить всі призов місця поїдуть до Кривого Рогу.        

 Та саме найбільше одноклубників засмучує фінансова невлаштованість інвалідів, відсутність тренерів і спортінструкторов в клубі. В умовах нашого міста пересуватися колясочнику - спинальнику ох як непросто від свого будинку до клубу. «Транспортне питання одне із самих гострих  в нашому клубі,- Зауважує Емма Сизранцева, - Уявіть собі наші спортсмени за свій рахунок їздять на змагання, без спортінструктора і супроводу. А такого не повинно бути».

 Наші «олімпійці» сподіваються, що до 8 вересня, коли клуб «Олімп» відзначатиме своє 25 - річчя міська влада допоможе клубу у вирішенні їх проблем

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.