На Тернопільщині депутати Почаєва обурена "мовним" законопроектом.

16 липня 2012, 20:13
Власник сторінки
Політик, законотворець.
0
539
На Тернопільщині депутати Почаєва обурена  мовним  законопроектом.

На вимогу фракції ВО "Свобода" в Почаївській міській раді на міській сесії першочергово розглянули два звернення, пов'язаних із ухваленням закону "Про засади державної мовної політики".

На вимогу фракції ВО "Свобода" в Почаївській міській раді на міській сесії першочергово розглянули два звернення, пов'язаних із ухваленням закону "Про засади державної мовної політики". Зайшовши в сесійну залу з двома гучномовцями та революційним червоно-чорним прапором, свободівці дали зрозуміти провладним представникам, що сесійне засідання буде для них нелегким.

"Учора, п'ятого липня, в районному центрі відбулася сесія Кременецької районної ради, на якій за ініціативи фракції "Свобода" було одностайно ухвалено звернення до Президента України й Голови Верховної Ради з вимогою не підписувати ганебний закон Кивалова-Колєснічєнка. Тому ми, націоналісти, заявляємо: жодне питання порядку денного не буде розглянуто і ухвалено, доки ви не підтримаєте наші вимоги" – заявив голова фракції ВО "Свобода" Костянтин Красовський.

Після нетривалих дискусій, наполегливість націоналістів було винагороджено – депутати Почаївської міської ради одностайно підтримали вимоги свободівців щодо захисту української мови.

Першою розглянули заяву до Президента України й Голови Верховної Ради з вимогами:

1. Від Голови Верховної Ради України вимагаємо не підписувати ухвалений з порушенням Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" законопроект "Про засади державної мовної політики".

2. Від Президента України як гаранта Конституції України – застосувати право вето на антиконституційний та антидержавний закон від 3 липня 2012 року "Про засади державної мовної політики".

3. Позбавити українського громадянства авторів цього закону – В. Колєснічєнка і С. Ківалова як відвертих україноненависників і притягнути їх до кримінальної відповідальності за нехтування Конституцією України, наступ на основоположні права української нації та підготовку законопроекту, який загрожує українській незалежності й територіальній цілісності.

Друга заява була адресована Генеральному прокурору України, міністру внутрішніх справ, голові Служби безпеки України з вимогою: терміново провести перевірку дій осіб, які, перебуваючи на високих державних посадах, вчинили спланований злочин, ухваливши закон "Про засади державної мовної політики в Україні"; зокрема, на наявність ознак злочину за ст. 111 (Державна зрада), ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України"), ст.28 ("Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією") Кримінального кодексу України та притягнути винних осіб до відповідальності.

"Ухвалення вказаного закону україноненависників Ківалова і Колєснічєнка на двадцять першому році Незалежності об'єднало українців проти свавілля провладних окупантів. Жоден громадянин України не може мовчки сприйняти той факт, що сьогодні ганебно і безпринципно, по-рейдерськи, у нього крадуть його державу. Українська громада розцінює закон про фактичну "двомовність" в Україні як другий крок на знищення держави після Харківських угод. У суспільстві панує повне невдоволення діями влади, яка нехтує конституційними правами громадян. Українське суспільство переконано в тому, що у вищій ланці української влади працюють спецагенти РФ, які докладають усіх зусиль на знищення українського суверенітету" – зазначив свободівець Костянтин Красовський.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.