В Очакові будується база НАТО ?

31 липня 2012, 12:45
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
425

Американські фахівці будують причал для катерів у військовому порту Очакова.

До редакції «АТВ» звернулися ветерани Збройних сил, які проживають в Очакові. Кажуть, у місті відбуваються дивні речі: на території військового порту вже більше тижня знаходяться американські військовослужбовці. Іноземний контингент веде будівництво безпосередньо на території стратегічного об’єкту.

На об’єкті ведуть роботи люди у військовій формі США. Щоранку, приблизно в 7:50, приїжджають мікроавтобуси, з яких виходять чоловіки в камуфляжі.

Дмитро Чаленко, ветеран Збройних сил України: тут відбувається будівництво військового об’єкта інженерними військами Сполучених Штатів Америки. Що вони будують? Вони будують причал для своїх катерів і підйомних пристроїв. Причому катерів, які створені для доставки «морських котиків». У стратегічному плані точка вибрана дуже грамотно: з лівого боку у нас знаходяться порти Миколаїв, Херсон, з правого боку – Південний, Одеса, Іллічівськ, далі Крим – теж недалеко.

Валерій Биков, голова Всеукраїнського Союзу радянських офіцерів м. Очаків: завезли обладнання, завезли будматеріали, завезли дуже серйозну техніку. Тепер аквалангісти проводять розвідувальні роботи під водою.

За коментарем, чому на території українського військового об’єкта працюють військові фахівці іншої держави, ми звернулися до виконуючого обов’язки мера Очакова Сергія Бичкова. Чиновник пояснив, що причал будують для проведення міжнародних навчань «Сі-Бриз-2012», а після їх закінчення зведені штатівськими фахівцями об’єкти дістануться Україні.

Сергій Бичков, секретар Очаківського міськради, в. о. мера Очакова: у військовому порту вони будують спеціальний сліп для кораблів. Це спеціально такий сліп робиться, щоб десантний корабель міг з причалу пірнати у воду. Це мрія наша давно була, але не було можливості у нашої військової частини.

the-day-x.ru

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: НАТО,НАТО-Украина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.