Просимо відновити справедливість щодо української збірної зі спортивної гімнастк

01 серпня 2012, 10:38
Власник сторінки
Политолог, експерт
0
658

Громадськість просить Азарова відновити справедливість щодо українськоїбірної зі спортивної гімнастики

            Всеукраїнська громадська організація «Правозахисна організація «Спільна Мета» звернулася листом № 2012/1-37-1 до Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. (копія Президенту Національного Олімпійського комітету України Бубці С.Н.)

          Так,  в листі за підписом Голови ВГО Руслана Бортніка зазначено, що 30 липня 2012 року на ХХХ Олімпійських іграх у м. Лондоні (Велика Британія) склалася безпрецедентна за своєю драматичністю та несправедливістю ситуація -  в України та українських спортсменів відібрали бронзові нагороди у командних змаганнях зі спортивної гімнастики.

          Адже за результатами змагань українська команда у складі Миколи Куксенкова, Віталія Наконечного, Ігоря Радивілова, Олега Степка і Олега Верняєва заслужено посіла третє місце та здобула бронзові нагороди Ігор. Проте збірна Японії, яка показала четвертий результат, подала апеляцію до суддівського комітету (до якого входить також суддя з Японії) та оспорила результати змагань. Після чого японській збірній було свавільно додано до оцінки сім десятих бала, що призвело до кардинальної зміни розташування команд у турнірній таблиці. Як наслідок, збірна Японії «отримала» срібні нагороди, а українську збірну судді «змістили» на четверте місце, таким чином позбавивши законних нагород.

          Складно переказати всю глибину розчарування та розпачу українських спортсменів, що присвятили підготовці до Олімпіади багато років, та вітчизняних вболівальників.

          Зазначена ситуація в черговий раз продемонструвала незахищеність українських спортсменів від суддівського свавілля на міжнародних змаганнях (варто лише згадати не зарахований гол в ворота збірної Англії на Євро-2012 після якого суддя не лише не був покараний, але й пішов на підвищення в категорію «еліт»), відсутність представництва України в суддівському корпусі на провідних міжнародних змаганнях.

          Тому, враховуючи вищенаведене, а також з метою хоча б часткового відновлення справедливості, просимо Вас, шановний Миколо Яновичу, розглянути питання про нагородження українська чоловічої команда зі спортивної гімнастики у складі Миколи Куксенкова, Віталія Наконечного, Ігоря Радивілова, Олега Степка і Олега Верняєва встановленою Кабінетом Міністрів України премією для українських олімпійців за здобуття 3-го місця на Іграх в  у розмірі 50 тисяч доларів США.

          Про прийняте рішення просимо нас повідомити в законом встановлений строк.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: спортивная гимнастика,Олімпіада-2012
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.