УДАР від Катерини ІІ (+фото)

06 серпня 2012, 18:47
Власник сторінки
M_Halushchak@email.ua
0
883
УДАР від Катерини ІІ (+фото)

...саме тоді, на тлі «Беркута» та російських монархістів, за кілька десятків метрів від церемонії відкриття пам’ятника Катерині ІІ – я вперше побачив тодішнього міського голову Одеси Едуарда Гурвіца

Такої гематоми обличчя Віталія Кличка ще не бачило. Йдеться про політичне обличчя боксера.

Політичне обличчя кожної партії у передвиборчий період завжди визначала перша п’ятірка, десятка чи, пак, перша двадцятка (потенційні народні обранці). Днями передвиборчий з’їзд партії УДАР оголосив «весь список». Тож якщо під 17 номером у Верховну Раду затверджено екс-міського голову Одеси Едуарда Гурвіца – Кличко, із всією своєю політичною щирістю та відкритістю, повинен розділити відповідальність за відкриття у 2007 р. в Одесі пам’ятника Катерині ІІ.

Так, цей жовтневий день (27 число) 2007 р. добре закарбувався у моїй памяті. Мені тоді було сімнадцять; це був перший курс історичного факультету і чи не перша політична поїздка з майбутніми однопартійцями-«свободівцями». Погодьтесь, з огляду на сьогодення – навіює епохою Романтизму. Однак, з погляду тогочасності – несло Середньовіччям. В памяті ще добре прокручувались кадри жорстокого побиття «хлопцями Маркова» протестувальників встановлення памятника Катерині ІІ. Тому ніщо не передувало спокійному протесту.

Зі Львова та Тернополя нас їхав один автобус. Ми прибули у першій половині дня 27 жовтня. Відкриття памятника було заплановано на другу половину, тож у нас ще був час прогулятись містом та практично впритул підійти до «головної героїні вечора». 

Після обіду від будинку, де дислокувалась «Просвіта», ми маршем вирушили вулицями міста до пам’ятника російській імператриці.

І саме там, і саме тоді, на тлі «Беркута» та російських монархістів, за кілька десятків метрів від церемонії відкриття пам’ятника Катерині ІІ – я вперше побачив тодішнього міського голову Одеси Едуарда Гурвіца. 


Він стояв на сцені і не приховував своїх радісних емоцій, адже був одним із найпалкіших прихильників вшанування російської імператриці. З посмішкою на вустах сьогоднішній «боєць команди Кличка», виголосивши свою вітальну промову, стягнув із пам’ятника Катерині ІІ мантію. Тим самим назавжди вписавши ще й своє ім’я в історію руйнування Запорізької Січі і держави Україна зокрема.

Відтепер, Едуард Гурвіц офіційно ввійшов у команду тих, кому доручено виводити Віталія Кличка на політичний ринг української політики. І тепер нам залишається лише здогадуватись: що радитиме цей носій російського імперіалізму нашому боксеру у перервах між раундами?...

Михайло Галущак
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.