Різні способи, а голос один!

06 серпня 2012, 18:59
Власник сторінки
викладач теології
0
368
Різні способи, а голос один!

Ми часто очікуємо, що Слово від Бога прийде з того ж місця, що й вчора і день до того. Ми звикли, що Бог говоритиме через тих самих «достойних» людей, і тим же способом, що й завжди.

"Вони відповіли та й сказали йому: Ти ввесь у гріхах народився, і чи тобі нас учити? І геть його вигнали» Ів. 9:34

Ми часто очікуємо, що Слово від Бога прийде з того ж місця, що й вчора і день до того. Ми звикли, що Бог говоритиме через тих самих «достойних» людей, і тим же способом, що й завжди. Тому що нам так зручно – не потрібно щодня бути чутливим до голосу Пастиря, не потрібно зайвий раз напружуватися, щоб визначити сторону, звідки лунатиме Його Слово.

А тому й помиляємося, бо Бог говорить багатьма способами, різними методами і через різних людей. Деколи навіть найнеочікуванішими шляхами!

Так було у випадку зі сліпородженим. За визначеного часу Господь відкрив йому очі (зауважте, методом, від якого багато сучасних сліпців можливо й відмовилися б – Ів. 9:6-7), і разом з фізичним прозрінням чоловік отримав й духовне бачення, а також неймовірне Боже відкриття про господство Ісуса Христа. Людина, яка ще вчора була обузою для суспільства, представником так званого "третього сорту", сьогодні звертається з переконливою та радикальною проповіддю до еліти громади – фарисеїв. "Відповів чоловік і сказав їм: То ж воно й дивно, що не знаєте ви, звідки Він, а Він мені очі відкрив! Та ми знаємо, що грішників Бог не послухає; хто ж богобійний, і виконує волю Його, того слухає Він. Відвіку не чувано, щоб хто очі відкрив був сліпому з народження. Коли б не від Бога був Цей, Він нічого не міг би чинити" Ів. 9:30-33.

Можливо, це була найсильніша проповідь, яку будь-коли доводилося чути декому з присутніх там фарисеїв, і єдиним шансом на покаяння. Однак, через гордість та упереджене ставлення до "неприйнятних" методів суспільство відкидає Слово від Бога. А, насправді, проповідник народився сліпим саме для того, щоб "щоб діла Божі з'явились на ньому" (Ів. 9:3). Від самого народження він був майбутнім слугою Божим, хоча можливо й сам навіть не підозрював про це!

Сьогодні Бог теж промовляє багатьма способами. Приклади зусилля, щоб розпізнати Його голос і не прогавити важливе повідомлення, яке коштуватиме спасіння!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Бог,голос,життя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.