Ірина Фаріон - гуманітарний віце-прем'єр України. Є заперечення? В мене - ні.

08 серпня 2012, 09:09
Власник сторінки
журналіст
0
796

Моя мрія - дожити то тих часів, коли в українському парламенті будуть лише проукраїнські партії (від центристів до правих радикалів), а від регіоналів і комуняк навіть згадки не залишиться.

Ще мрію дочекатися бурхливих суперечок у Верховній Раді з приводу того, кому бути гуманітарним віце-прем'єром: представникові ліберальних націонал-демократів на кшталт  "Батьківщини" чи радикально-націоналістичної "Свободи", і щоби в ході засідань обговорювалися кандидатури на зразок В'ячеслава Кириленка та Ірини Фаріон.

І тоді, яку б там з названих персоналій не обрали, я би твердо знав - моя Батьківщина в безпеці. Ніякої ані другої дежавної, ані якихось там регіональних мов, жодних перекручень історії та інших утисків українства.

А наступним питанням порядку денного було б таке: варто чи ні Україні як членкині НАТО брати участь у миротворчій операції з повалення диктатури і відновлення правопорядку в якійсь з африканських чи арабських країн на зразок Буркіна-Фасо чи Сирії.

Також є в мене мрія дотягти до суспільної дискусії на тему, з якого класу та в якому обсязі школярам починати вивчати УПА, Бандеру, Шухевича, Голодомор, Крути, Холодний Яр, Мазепу, Помаранчеву революцію - з третього чи може раніше? А також, хто такий злий дядько Янукович, чого слід його та таких як він боятися і за що ВікторФьодоричу дали третій термін ув'язнення, набагато більший, ніж попередні.

І щоби головні суперечки точилися навколо того, давати чи ні дозвіл на проведення гей-параду в центрі столиці, адже це є звичною практикою для країн ЄС, а Україна - одна з них. Які взагалі прояви маємо толерувати, а які засуджувати через їхню невідповідність морально-етичним нормам. Своїми думками з цього приводу обмінювалися б священики, політики, правники, громадські активісти.

Якщо такі теми будуть топовими, це означатиме, що всі інші вже обговорені й переговорені і до них немає вороття. Що суспільство зі всім іншим вже визначилося, а тому нікому з числа адекватних громадян і в голову не прийде щось патякати про утиски російської, про митний союз з СНД, про братерство з Росією та іншу нісенітницю.

А це б означало,  що Україні як державі нічого не загрожує. Що немає не те що при владі, а навіть на далеких підступах до неї,  різного штибу бандюковичів, які б своєю діяльністю підривали державний суверенітет України, загрожували б її національно-територіальній цілісності, зазіхали на мову, національну пам'ять тощо... А значить моє серце, як і всіх українців, може бути спокійним: нічого погано не трапиться - Україна є, Україна буде.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.