ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДСКОСТІ ДО ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ.

13 серпня 2012, 12:22
Власник сторінки
Голова ГО "Громадська Палата України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок України
0
532

Аби визначаться щодо можливої підтримки Політичних сил, які йдуть на вибори до Верховної Ради України громадскість України, незалежні профспілки звернулися до них з відкритим листом.

Аби визначаться щодо можливої підтримки Політичних сил, які йдуть на вибори до Верховної Ради України громадскість України, незалежні профспілки звернулися до них з відкритим листом.

Громадскість України, незалежні профспілки занепокоєні низьким життєвим рівнем громадян, рівнем соціальних стандартів в Україні, відсутністю системної, прогресивної соціальної політики в державі, суттєвим зниженням соціальної захищеності людей, їх трудових та соціально-економічних прав та інтересів.

Поважаючи Вашу волю йти на вибори до Верховної Ради України, ми звертаємося до Вас від імені громадян України, великої армії незалежних профспілок, аби провести об’єктивний аналіз політичних програм та дізнатися про вашу позицію і ваші можливі реальні кроки, в разі перемоги на виборах, щодо:

1. Прийняття нового Трудового кодексу в редакції, запронованій нинішним Парламентом, який суттєво погіршує захишеність людини праці; ваше відношення до необхідності перегляду податкового кодексу, пенсійної реформи та житлового законодавства.

2. Реорганізації системи соціального страхування, запровадження медичного страхування та встановлення більш системного контролю за цільовим використанням коштів цих фондів.

3. Встановлення реальних розмірів соціальних страндартів: споживчого кошика, мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімума та здійснення їх постійної індексації.

4. Створення дієвої системи по погашенню заборгованості з виплати заробітної плати, встановлення жорсткої кримінальної відповідальності за її не виплату, здійснення реальної системної політики з підвищення розміру заробітної плати та пенсій.

5. Реформування судової системи, аби суди не були політично заангажовані, чітко стояли в рамках закону та захищали справедливість; запровадження спеціалізованих судів по розгляду трудових спорів.

6. Створення законодавчих умов для розвитку повноцінного громадянського суспільства, діяльності громадських організацій та профспілок як рівних перед законом та з рівними правами: на соціальний діалог, на участь в переговорних процесах щодо укладання колективних договорів та угод, Генеральної угоди, на участь в управлінні виробництвом, на мирні зібрання, на страйки тощо.

7. Відстоювання права людей бути рівними перед законом, забезпечення дії Конституції України, як закону прямої дії, обов’язкової до виконання усією системою влади та громадянами.

Після отримання відповіді на поставлені питання, громадскість України, профспілки на своєму Конгресі, що пройде в середині вересня місяця цього року, визначаться щодо можливої підтримки Політичних сил, які йдуть на вибори до Верховної Ради України по мажоритарному округу чи підтримки їх кандидатів в тому чи іншому регіональному окрузі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Громадська Палата України Петро Петриченко Незалеж
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.