Костянтин Красовський: Про корупцію в системі охорони здоров’я

14 серпня 2012, 15:04
Власник сторінки
Політик, законотворець.
0
452
Костянтин Красовський: Про корупцію в системі охорони здоров’я

...за лікування вимагають гроші шляхом перерахування їх на рахунок благодійного фонду.

Про корупцію в системі охорони здоров’я громадянам України відомо не тільки із засобів масової інформації – кожний українець цей факт перевірив на собі. В зародженні цієї проблеми проглядаються три основних причини: перша – низькі зарплати у працівників системи охорони здоров’я; друга – стимулювання корупції владою; третя – байдужість з боку суспільства. Вважаючи корупцію в системі охорони за норму, українці за власні гроші купують хабарникам дорогі джипи, яхти, літаки… Але нема виправдання тому, як наші лікарі перетворилися на катів, котрі живуть за принципами: нема грошей – помирай!

 Живим прикладом є те, що 14 серпня 2012 року до мене по телефону звернулись батьки юнака, котрий проходить стаціонарне лікування в дитячій міській клінічній лікарні в місті Євпаторія. В зверненні мені було повідомлено про те, що в Євпаторійській дитячій міській клінічній лікарні за лікування вимагають гроші шляхом перерахування їх на рахунок благодійного фонду. Юнак проходить лікування на стаціонарі два тижні. За цей період батьками було оплачено понад 800,00 грн., за аналізи і ліки батьки платили окремо. 13 серпня їм був пред’явлений чек на суму 350 грн. і на наступний день - 245грн. Не маючи можливості оплачувати вимоги хабарників , батьки звернулися до мене з проханням вирішити їх проблему.

Після дзвінка я одразу подзвонив в лікарню, в котрій юнак проходив стаціонарне лікування. Представившись кандидатом у народні депутати України від ВО «Свобода», я звернувся із вимогою до заступника головного лікаря роз’яснити мені на якій підставі вони вимагають гроші. «Ми гроші не вимагаємо, вони щось вигадали, нехай батьки прийдуть самі і ми розберемось» - розповіла мені російською мовою заступниця головного лікаря.

Маючи досвід депутата місцевої ради, мною з цього приводу, того ж дня  був направлений лист до СБУ України з вимогою провести перевірку Євпаторійської дитячої міської клінічної лікарні на ознаки корупційних дій з боку посадових осіб.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.