(3) Вадим Хабібуллін. Відверто. Публічність. Політика. 2011-2012

21 серпня 2012, 09:41
Власник сторінки
0
587
(3) Вадим Хабібуллін. Відверто. Публічність. Політика. 2011-2012

… Коли закон про вибори народних депутатів був підписаний я навіть декілька днів не знав, що робити і як діяти бо цього я чекав, як і деякі інші хлопці та дівчата більше десяти років…,-В.Хабібуллін

(3) Вадим Хабібуллін. Відверто. Публічність. Політика. 2011-2012

… Коли закон про вибори народних депутатів був підписаний я навіть декілька днів не знав, що робити і як діяти бо цього я чекав, як і деякі інші хлопці та дівчата більше десяти років…,-В.Хабібуллін

 

 

Продовження…

(1) Вадим Хабібуллін. Відверто. Публічність. Політика. 2001–2009

(2) Вадим Хабібуллін. Відверто. Публічність. Політика. 2009–2010

 

 

Тож 2011 став для мене громадським ривком і Постанова Кабінету Міністрів №996 від листопада 2010, за яку низький уклін владі, яка вводила з початку 2011 новий інститут громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади – громадські ради, так названі маленькі громадські парламенти.

 

Вона надала новий шанс проявити свою публічну громадську активність, оскільки уперше за двадцять років існування держави – вводилося поняття виборів серед інститутів громадянського суспільства (громадських діячів) до складу громадських рад. З моєю публічною позицією з приводу цього можна ознайомитися також в інтернет, соціальних мережах та моєму офіційному інтернет – представництві KHABIBULLIN.kiev.ua, але зараз я про інше.

 

І так, протягом 2011 мені було виявлено високу довіру та обрано на два роки, у період 2011-2013, до складу шести Громадських рад: при центральному органі виконавчої влади - при Міністерстві юстиції України; при місцевому органі виконавчої влади - при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації); при центральному органі виконавчої влади - при Пенсійному фонді України; при центральному органі виконавчої влади - при Державній податковій службі України; при Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві, а також на громадську посаду - заступник голови Громадської ради; при центральному органі виконавчої влади – при Державній виконавчій службі України, а також на громадську посаду – голова Громадської ради та член колегії Державної виконавчої служби України, а згодом введено до складу Ради голів громадських рад при Кабінеті Міністрів України.

 

І ось знову несподіванка, наприкінці 2011-го приймається новий, революційний закон про вибори народних депутатів, яким серед іншого вводиться чи скоріше повертається мажоритарна складова десятирічної давнини і за партійним висуванням і, найголовніше, - самовисуванням. Коли закон був підписаний я навіть декілька днів не знав, що робити і як діяти бо цього я чекав, як і деякі інші хлопці та дівчата більше десяти років.

 

Знову дуже відверто!

 

Я, протягом останніх років, знаючи «практику реєстрації потенційних кандидатів» практично не вів великих та гучних юридичних справ, відмовлявся від великих гонорарів та продовжував потихеньку прийом громадян у своїй Громадській приймальні, навіть маючи інформацію про бажання «деяких» вчиняти провокації саме у громадському напрямку. Тим більше, дана була команда навіть не допустити до участі у громадських виборах до громадської ради при Святошинській районній у Києві державній адміністрації, але це інша історія і про неї також є публікації.

 

Я повністю віддаю собі звіт, що проводити класичну виборчу кампанію та бути обраним не маючи належного фінансового ресурсу, підтримки влади і спонсорів, відсутності досвіду з фальсифікацій виборів – практично не реально.

 

А досвід спілкування з «місцевими фахівцями» щоразу мені нагадував, що «вибори виграють до виборів» і від цього нікуди не дітися.

 

І я, не перестаючи співпрацювати у моєму рідному Святошинському районі міста Києва з моїми сусідами, громадянами, виборцями, політичними і громадськими діячами – тільки мріяв, але менш за все думав про свою участь у виборчій кампанії 2012.

 

І тут несподівано, так, саме нереально і несподівано мою маленьку зірочку на початку квітня 2012 запалив один з найвідоміших політичних експертів, політолог, політтехнолог, керівник консалтингової компанії «Berta Communications» Тарас Березовец у своєму інтерв'ю на «ЛІГАБізнесІнформ» зазначив серед іншого таке: «…Выборы в Раду: мажоритарный расклад в столице. - Если говорить о мажоритарных округах в Киеве, кто из кандидатов уже заявил о своих амбициях баллотироваться в Верховную Раду? 219-й избирательный округ, Святошинский район, тоже очень интересен. Здесь будут баллотироваться Лев Парцхаладзе, бывший кличковец, представитель БЮТ Владимир Бондаренко, и, кроме того, правозащитник Вадим Хабибуллин.»

 

Так, це було дуже несподівано не тільки для мене і активізувало та активувало бомбу уповільненої дії щодо мене. Я вимушений був активізуватися і приготуватися приймати «удари» аби втриматися до початку виборчої кампанії, тобто «дожити до реєстрації».

 

Наступною приємною несподіванкою було оголошення наприкінці квітня 2012 меж виборчого округу №219, які за нереальним збігом обставин, оскільки 100% мали бути іншими – Центральною виборчою комісією практично повністю залишена в межах 1998 та 2002, що повністю відповідало назві виборчий округ мого рідного Святошинського району міста Києва, де чотири покоління моєї родини проживає практично з заснування району – з 1978. Тут я навчався і закінчив школу №205, яку також закінчив  мій старший син і сподіваюся зможе і молодший. Тут мені дружина народжувала двох синів, саме у пологовому будинку Святошинського району Києва.

 

І ось нарешті, на початку червня 2012 про мене почали згадувати інші найвідоміші політологи, серед яких - Сергій Мелашко, керівник «Агентства соціальних комунікацій», спеціально для "Хвилі", у своїй статті «Кого надо, того и выберут: расклад по мажоритарным округам Киева» зазначив: «…Округ № 219 – Святошинский район. Практически безальтернативный кандидат от оппозиции – Владимир Бондаренко. Он много лет руководил районом, тогда ещё Ленинградским, избирался от него в Верховную Раду в 2002, имеет отлаженные связи с избирателями. Главным кандидатом власти является лидер фракции «Сильная Украина» в Киевсовете Лев Парцхаладзе. Кампанию ведёт посредством общественной организации «Наш Святошинский», которая занимается решением коммунальных проблем, благоустройством дворов и парков, а также бесплатно оказывает правовую помощь жителям района. Парцхаладзе был соратником Виталия Кличко и одним из спонсоров его избирательной кампании в 2008. Среди других потенциальных кандидатов стоит отметить правозащитника Вадима Хабибуллина…»

 

Повірте, що без жодного фінансового ресурсу мати згадку свого прізвища у таких високодостойних політичних спеціалістів та інших це вже забагато. А потім, я дізнався, що якоюсь великою міжнародною компанією та політичною силою у Святошинському районі міста Києва проводилися соціологічні дослідження щодо потенційних кандидатів у депутати до Верховної Ради України від нашого рідного Святошинського району міста Києва де також, серед інших високодостойників, фігурувало моє прізвище. І думати навіть не десять років назад, а навіть пару років назад про те, що прізвище простого Святошинця Вадима Хабібулліна буде в соціологічному опитуванні … - це просто нереально було.

 

А там ще більше, на початку липня 2012, за два тижні до реєстрації кандидатів у народні депутати - отримав розповсюджену всеукраїнську анкету "Бюро статистичного аналізу" соціологічного опитування, в якій Ваш покірний слуга Вадим Хабібуллін в п.9 опитується серед інших високодостойників як "Зараз я перелічу політичних діячів України, а Ви назвіть кого знаєте?" Сам розумію, що перебування у соціологічних опитуваннях - це вже частка визнання й перемоги ...

 

І ось нарешті … початок виборчої кампанії 2012.

 

28 жовтня відбудуться вибори до Верховної ради України.

 

Консенсусно прийнятий владою і опозицією Закон України «Про вибори народних депутатів України» надав шанс таким як я, оскільки потрапляння у списки, а тим більше у прохідні їх частини – це невідворотна нереальність напевно ще роки і роки. І я особисто дуже вдячний і владі і опозиції і Президентові за надану честь і можливість взяти участь у виборах – кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №219, висунутий шляхом самовисування, у моєму рідному Святошинському районі Києва, де майже сорок років, з 1978, проживає чотири покоління моєї родини.

 

Отже, на чергових виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року до Верховної ради України – Вадим Хабібуллін зареєстрований Центральною виборчою комісією кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №219, Київ, Святошинський район, Постанова Центральної виборчої комісії №147 від 03.08.2012.

 

Свою любов і відданість Святошинському  району міста Києва, я, Вадим Хабібуллін виявляю також у публічній підтримці і пропагуванні та популяризації і патріотичному ставленні до свого рідного Святошинського району міста Києва безпосередньо та у приватному та професійному і громадському та політичному житті зокрема, а також на своєму офіційному інтернет – представництві KHABIBULLIN.kiev.ua, відповідних сторінках у всіх соціальних мережах, публікаціях, тощо … (додатково можливо дивитися публікації з циклу: «Історія одного Святошинця. Вадим Хабібуллін», «Вадим Хабібуллін: НАШ СВЯТОШИНСЬКИЙ - ТОМУ, ЩО…», «Пісня про мій рідний Святошинський район Києва» та інші…

 

Моя публічна позиція у професійній, правозахисній, громадській та політичній діяльності – наш рідний Святошинський був, є та має бути для всіх його жителів і гостей, якого б політичного кольору вони не були і співпрацюватимемо зі всіма політичними кольорами, заради нашого рідного Святошинського, заради наших Святошинців. Наші Святошинці можуть працювати в наших Святошинських органах влади і руйнувати стереотип, що ми обираємо чи нами керують ті, хто навіть не живе в нашому Святошинському, є нашими гостями, але не можуть досконало і щиро знати і відчувати проблеми Святошинців … У нашому рідному Святошинському кожний чиновник, кожний правоохоронець, кожний бюрократ, корупціонер та інший, заражений на владну хворобу незалежно від політичного кольору, - має знати, що і у простої людини були, є та будуть дієві захисники – вища каста юристів – адвокати, громадські правозахисники, НАРОДНІ АДВОКАТИ.

 

Звичайно на виборах до Верховної Ради України політична діяльність не зупиняється і це тільки шанс заявити про себе, свою публічну, політичну позицію, оскільки серед іншого, наступними будуть місцеві вибори до Київської міської ради, до Святошинської районної ради, у разі повернення і досвід участі та практика виборчих технологій мені не завадить.

 

Тим більше, я дуже вірю у перспективу або відкритих списків, або мажоритарного висування і партіями і самовисуванцями – громадянами навіть у місцевих виборах до Київської міської ради, оскільки мріяти про висування партією я вже втомився, вибачте.

 

 

З великою повагою і сподіванням виявитися корисним,

Вадим Хабібуллін

Київ, Святошинський район

адвокат, правозахисник, громадський діяч, політик


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.