Росія запропонувала розморозити радянський човник Буран для польотів з Україною

21 серпня 2012, 14:25
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
435

Разом на Місяць ! :))

Російська ракетно-космічна корпорація Енергія запропонувала створити нову ракету-носій спільно з Україною та Казахстаном і використовувати в цьому проекті технології програми Енергія-Буран.

"РКК пропонує в кооперації з Україною та Казахстаном зробити ракету-носій Співдружність, в якій будуть використані технології програми Енергія-Буран. Це стартовий комплекс, який сьогодні ще живий, чи, принаймні, його можна привести в порядок. Це блоки А, які використовуються в ракеті-носії Зеніт, це двигуни, що виробляються і сьогодні. Правда, замість водневої центральної частини ми будемо використовувати киснево-гасові двигуни і компонувати першу і другу ступені з п'яти блоків ", - розповів президент-генконструктор підприємства Віталій Лопота.

За словами Лопоти, про вантажопідйомність нової ракети-носія поки важко говорити, але вона повинна складати від 60 до 70 тонн.

"Цього цілком достатньо для реалізації планів обльоту Місяця. При наявності амбіцій і політичної волі це можна зробити за кілька років, і при цьому не поступатися нашим американським колегам", - зазначив генконструктор РКК Енергія. 

Система Енергія-Буран, радянський проект космічного багаторазового корабля, який зіткнувся з нестачею фінансування, була створена в 1976 році. Човник Буран виводила на орбіту ракета-носій Енергія, яка була здатна виводити в космос корисне навантаження понад 100 тонн. Стартовий комплекс знаходиться на космодромі Байконур.

podrobnosti.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Россия,космос,Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.