КУПР робить останнє попередження забудовникам Юркавиці

05 вересня 2012, 06:02
Власник сторінки
полІтолог
0
391

ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» поставила ультиматум забудовникам гори Юркавиця і вимагає добровільного усунення огорожі. В разі невиконання умов ультиматуму обіцяє...

УЛЬТИМАТУМ

ВГО «Коаліція учасників Помаранчевої революції» (КУПР)

з приводу варварського спотворення історичної частини столиці України міста Києва

Протягом останніх років відбувається зухвале знищення історичної спадщини українського народу, руйнується старовинний центр Києва.

У Києві розпочалася забудова гори Юрковиці – однієї з домінант історичного ландшафту міста, яка граничить із горою Щекавицею й Кирилівськими висотами.

Як стало відомо, за станом на 1 вересня забудовники незаконно встановили будівельний паркан, знищили бічну й центральну частину гори Юрковиця, зрубали дерева і ведуть підготовку до забудови.

Будівельні роботи на Юрковиці є незаконними – гора відноситься до заповідника «Стародавній Київ». Тут було виявлено сліди поселення й могильника скандинавського загону, датованого X століттям. Воїни входили до складу дружини князя Ігоря й брали участь у походах, а пізніше перебували на службі у княгині Ольги й князя Святослава.

Раніше частина Юрковиці вже була незаконно забудована дорогими котеджами.

ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» вважає неприпустимим спотворення і плюндрування столиці України, тим більше історично значущих її частин.

ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» пропонує забудовнику добровільно протягом 72 годин з моменту оголошення цього ультиматуму демонтувати незаконно встановлену огорожу і припинити будівельні роботи.

В разі невиконання наших вимог ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» в рамках чинного законодавства України діятиме на власний розсуд і всіма доступними законними способами забезпечить демонтаж незаконно встановленої огорожі та припинення варварської забудови, як це було вже зроблено організацією на понад півтори сотнях подібних об’єктів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.