Про забудову схилів Дніпра та його островів.

12 вересня 2012, 10:19
Власник сторінки
Голова руху "КИЯНИ РАЗОМ", канд.ек.наук
0
440
Про забудову схилів Дніпра та його островів.

Під прикриттям виборчих перегонів, коли увага киян зосереджена на виборчих перипетіях, влада поспіхом вирішила «нарізати» інвесторам земельні ділянки на Дніпровських островах і прибережних зонах.


Так, відповідним розпорядженням КМДА «Про проведення конкурсів із залучення інвесторів для реалізації інвестиційних проектів» передбачається залучити інвесторів до затвердженого переліку об’єктів, які розташовані в Гідропарку, на Трухановому і Долобецькому островах та інших прибережних територіях Дніпра. Міська влада пропонує приватним бізнесменам створити на цих ділянках «зони відпочинку з рекреаційною, соціальною та економічною інфраструктурою».

Але ж інвестор – це в першу чергу бізнесмен, який задарма не буде облаштовувати спортивні та дитячі майданчики. Він зацікавлений чимскоріше повернути затрачені на соціальні об’єкти гроші, тому у рекреаційних зонах вздовж Дніпра можуть з’явитися капітальні будівлі, в яких розташуються ресторани чи міні-готелі, МАФи тощо.

Влада поспішає освоїти землі прибережних зон Києва до прийняття Генплану міста. 

Безперечно, Дніпровські острови і прибережні ділянки потребують уваги і опіки як з боку киян, так і з боку влади. Але це має відбуватися прозоро і відкрито. УДАР ТА ГР "КИЯНИ РАЗОМ" виступають за цивілізоване створення рекреаційних зон з попереднім затвердженням детального плану території та визначення зон з природоохоронним статусом».

Я впевнений, що питання облаштування прибережної зони, особливо надцінних для історії міста схилів Дніпра в межах Печерського району столиці, а також Дніпровських островів обов’язково має бути винесено на обговорення громадськості, і здійснення будь-яких проектів на цих територіях має відбуватися виключно за згоди киян».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.