ТВі не дивитися, більше трьох не збиратися!

12 вересня 2012, 18:58
Власник сторінки
Голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, народний депутат України, фракція "Батьківщина"
0
569

Репресії проти незалежних ЗМІ, тиск на журналістів, судові заборони акцій протесту – так режим Януковича реалізує свій наступ на права і свободи громадян в Україні.

Репресії проти незалежних ЗМІ, тиск на журналістів, судові заборони акцій протесту – так режим Януковича реалізує свій наступ на права і свободи громадян в Україні. Сьогодні під владний приціл потрапив Телеканал ТВі, який є одним з небагатьох об’єктивних українських телеканалів. Особисто для мене телеканал ТВі – це простір індивідуальної та духовної свободи. А найлегший спосіб, як зробити із людини раба – це забрати в неї цей простір, простір свободи, простір думки, можливості знати про те, що ти маєш вибір, чи про те, що тобі хтось говорить неправду.

Зараз у Верховній Раді чекає розгляду питання законодавчого врегулювання мирних зібрань громадян. Але під приводом їх упорядкувати і нормувати, влада хоче взяти мітинги і акції під свій контроль і продовжити політику «закручування гайок». Так  влада всіляко ускладнює можливість громадянам збиратися разом і відстоювати свої інтереси. Вочевидь, владі мало судових заборон неугодних акцій протесту з посиланням на неконституційний, а тому юридично нікчемний в Україні Указ Президії Верховної Ради СРСР «Про порядок організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій в СРСР» двадцятичотирирічної давнини. За допомогою нового закону вони хочуть «покращити» і зміцнити стіну між владою і суспільством, убезпечити себе від дратівливих звуків з вулиці.

Крім того, Міністерство внутрішніх справ нещодавно здійснило масштабні закупівлі техніки специфічного профілю – «автозаки», водометні машини, комплекти спецуніформи для «беркутівців», металеві щити, всього на 60 мільйонів гривень. Особливо цинічно це виглядає на фоні численних заяв влади про все більшу можливість громадянам реалізувати свої права і свободи. А судячи з асортименту згаданих закупівель цього силового відомства, вони призначені не для прибирання території чи поливу газонів. Що ближче до виборів, влада все більше шукає шляхи убезпечити себе від пошуку справедливості громадянами шляхом мітингів та демонстрацій.

Свобода зібрань є одним із основних прав і свобод громадянина. Це гарантує Конституція України і це норма у громадянському суспільстві. Та, схоже, що нинішня влада серйозно страждає на патологічний страх не лише перед політичними опонентами, але й перед громадянами. Адже чому при поїздках президента і прем’єра країною перекривають вулиці, виставляють живі кордони міліції? Не кажучи вже про численні конфлікти працівників силових структур з журналістами, які часто закінчуються побиттям останніх під час виконання своїх професійних обов’язків.

Проте, нам не можна боятися. Колись Іван Павло ІІ вийшов до польського народу в дуже важкі часи і сказав їм: «Не бійтеся!». І це врятувало Польщу. Нам, українцям, сьогодні, як ніколи, потрібно пригадати ці слова. Адже політики чи громадські активісти не можуть самостійно завоювати свободу для свого народу. Треба, щоб кожен українець почув у собі цю силу, цей духовний стержень і саме тоді духовна та моральна підтримка усередині нашого народу стане дужчою. Саме таким чином, звичайні люди матимуть змогу завоювати для себе свободу, а також величезний духовний та інтелектуальний простір для свого народу.

Боляче подумати про те, що більша половина молодих українців сьогодні мріє про те, як покинути рідну землю. Треба зробити усе можливе, аби вони змогли реалізуватися у своїй Батьківщині.

Сьогодні ми повинні відстояти канал ТВі, який на українському телепросторі, не лише дає кожному українцеві можливість отримати об’єктивну інформацію, а й символізує боротьбу громадян за своє право, дане кожному Богом від народження, право на людську гідність, на вибір, на захист власної свободи.

Завтра нашим дітям відстоювати це право може бути значно важче. Тому всі разом, разом з ТВі, за нашу свободу, за вільний простір для українського духу!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: свобода,ТВі,влада,репресії,Гриневич,мітинги протесту
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.