Вибач, Джобс! Українське поле викривлення реальності

13 вересня 2012, 07:57
Власник сторінки
0
366

Підлеглі творця Apple Стіва Джобса створювали шедеври під дією його "поля викривлення реальності". У нас під дією невідомо ким генерованого поля живуть більшість політиків.

Ту невелику ккількість власного часу намагаюсь витратити з користю. Саме тому останнім часом витрачаю його лише на перегляд анекдотів, пізнавальних телепрограм та прочитання книг. Що до останнього, то надаю перевагу в першу чергу біографічним виданням.

Так зараз читаю біографію Стіва Джобса авторства Уолтера Айзексона. На жаль не маю змоги придбати друковане видання. І якщо чесно то і бажання. Тому "юзаю" електронний варіант.

Книжка товстенька – 400 сторінок. Один мій знайомий веб-програміст закинув читання ще на 40 сторінці. А я вирішив читати далі. Після 100 сторінки справді втягнувся в життєві розповідь про творця Apple. А ще по-іншому подивився  на створення всієї комп'ютерної індустрії. Чесно, читаю навіть на ходу. Можливо хто в місті бачив. То не дивуйтесь.

На щастя не буду з вами ділитися тут повнотою свої вражень від прочитання. Зараз прочитав лише половину книги. Втім, зауважу особистість Джобса дуже з схожа з багатьома великими людьми. Всі вони бунтарі, мрійники, перфекціоністи, ідеалісти, гарно вміють продавати себе і свої досягнення, жорсткі і не толерантні. У них були сліпучі злети і жахливі падіння… Вони навіть плакали  відчаї… Але вони твердо вірили що можуть змінити історію і їм це вдалось.

 

Але в головне інше. Великі технологічні новатори не виникають просто так. Їх формує середовище. У випадку Джобса – це Силіконова долина в Каліфорнії. Зараз я би міг довго розпинатися про те, що це треба створювати у нас і бла-бла-бла… Це всі й так знають.

А так відриваєшся ти від книжки і читаєш політичні новини… Офігеваєш від дій і слів наших чиновників, владців, опозиціонерів… 10 років все це бачиш, розумієш, але офігеваєш.. Ну як так? Краще б вони читали більше, думали хоч трішки, ніж язиком мололи. А скільки людей втравлено в це безглуздя… Нема на силіконові долини  часу.

Знаєте, у роботі Джобса вживали термін "поле викривлення реальності". Під ним розуміли особливу атмосферу, яку створював Джобс, а  його команда вірила і творила неможливі речі.

Україна схоже має своє поле викривлення реальності, де можливими і реальними стають абсолютно безглузді речі. Навіть більше під дію впливу цього поля потрапили більшість політиків. Така собі пісочниця…

Чогось хочеться вибачитись. Перед ким і чим не зрозуміло..

А потім,  щоб як в фразі – "А міг би і шаблею рубонути…"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.