10 жовтня обираємо адвокатську владу в Київській області

16 вересня 2012, 15:02
Власник сторінки
0
469
10 жовтня обираємо адвокатську владу в Київській області

Відкритий лист Адвокатам Київської області та ЗМІ щодо проведення 10 жовтня 2012 установчої конференції адвокатури Київської області із запрошенням всіх 5030 адвокатів,- адвокат Вадим Хабібуллін

10 жовтня обираємо адвокатську владу в Київській області

 

 

Відкритий лист Адвокатам Київської області та ЗМІ щодо проведення 10 жовтня 2012 установчої конференції адвокатури Київської області із запрошенням всіх 5030 адвокатів по створенню органів Київської обласної адвокатської влади, - адвокат Вадим Хабібуллін

 

 

Високошановні колеги, адвокати Київської області, журналісти, ЗМІ!

 

Викладене може зацікавити адвокатів Київської області, журналістів та Засоби масової інформації, оскільки вперше за роки незалежної України адвокатська влада обиратиметься публічно і відкрито за участі всіх 5030 адвокатів Київської області…

 

5 липня 2012 Президентом України підписано новий Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Даний Закон набрав чинності 15 серпня 2012 та уперше за всі роки незалежної України надав шанс адвокатам самим утворити органи адвокатської влади шляхом виборів і без втручання органів державної влади, правоохоронних та судових, які до цього часу були переважно представлені у всіх органах адвокатського самоврядування.

 

Не буду зараз чіпати питання «законності і правомірності» дій деяких Кваліфікаційно – дисциплінарних комісій адвокатури регіонів, які «мріяли» як і останні двадцять років «переобратися» і «пробратися» в новоутворюванні органи адвокатської влади шляхом махінацій і маніпулюванням – скликанням в різних місцях «містечкових» зборів адвокатів задля обрання «делетушек», вибачте «делегатів», які мали на установчій конференції перебувати у приблизній кількості 5-10% від усього складу адвокатів регіону.

 

Дякувати БОГУ, Вищий кваліфікаційній комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів України і активним та небайдужим адвокатам цього не відбулося і навіть в останню хвилину, 15 вересня 2012, при проведенні «загальних зборів адвокатів Київської області» в п’яти містах Київської області та в Києві Кваліфікаційно – дисциплінарна комісія адвокатури Київської області, на яку згідно Закону покладено тільки організаційно технічне забезпечення проведення установчої конференції – СЕНСАЦІЙНО відмовилась від цього «шляху реформування адвокатури».

 

Це дійсно була СЕНСАЦІЯ, оскільки піти на такий шлях «нинішнім владникам в адвокатурі», які десятиліття трималися завдяки саме схемі з «делетушками», які забезпечували їм гарантовані результати – було ой як важко і ризиковано. Я з розумінням відношуся до таких «бажань переобратися знову», але майже вперше у незалежній Україні ми, адвокати від Київської області будемо запрошені на 10 жовтня 2012 о 10:00 (парк ім. Пушкіна в Києві, виставковий центр) всі, всі 5030 адвокатів, які мають взяти участь в установчій конференції по створенню органів Київської обласної адвокатської влади, органи адвокатського самоврядування.

 

Звичайно прийдуть не всі, але сподіваюся, що прийдуть все ж таки більше ніж 100-300 «делегатів», які практично з заснування незалежної України забезпечували стабільне майбутнє «сьогоднішнім владникам в адвокатурі».

 

Отже, адвокатське самоврядування ґрунтується на принципах виборності, гласності, обов’язковості для виконання адвокатами рішень органів адвокатського самоврядування, підзвітності, заборони втручання органів адвокатського самоврядування у професійну діяльність адвоката та брати участь у роботі органів адвокатського самоврядування та бути обраними до їх складу можуть лише адвокати України.

 

Аби віддавати собі звіт, наскільки це важливо для нової формації адвокатської влади, наведу вимоги Закону, де вказано, що з 15 серпня 2012 адвокатське самоврядування здійснюється через діяльність конференцій адвокатів регіону, рад адвокатів регіону, кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури регіону, Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, ревізійних комісій адвокатів регіонів, Вищої ревізійної комісії адвокатури, Ради адвокатів України, з’їзду адвокатів України.

 

Установча конференція адвокатів регіону, в даному випадку адвокатури Київської області, яка має відбутися із запрошенням всіх, підкреслюю всіх адвокатів Київської області, всіх 5030 адвокатів – 10 жовтня 2012 о 10:00 (парк ім. Пушкіна в Києві, виставковий центр): визначає кількість та обирає голову та членів ради адвокатів регіону; обирає делегатів на установчий з’їзд адвокатів України за квотою один делегат від ста адвокатів, які одержали свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю за рішенням створеної до набрання чинності цим Законом кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури відповідного регіону, але не менше п’яти делегатів від кожного регіону; обирає представника адвокатів регіону до складу Ради адвокатів України; обирає представника адвокатів регіону до складу Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури; обирає голову та членів кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури; визначає кількість та обирає голову і членів ревізійної комісії адвокатів регіону. Установча конференція адвокатів регіону може прийняти рішення з інших питань, віднесених цим Законом до повноважень конференції адвокатів регіону.

 

На жаль, але адвокатська молодь і переважна більшість наших шанованих старших товаришів по адвокатському цеху практично завжди була відсутня на подібних «адвокатських заходах», оскільки наперед знала чи передбачала «результати голосувань чи обрання тих самих роки і роки наперед» але…

 

Але той шанс, який наданий прийняттям і підписанням цього Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» не з чим не можна сьогодні порівняти і 10 жовтня всі адвокати – 5030 адвокатів, повторюю всі адвокати Київської області мають знати, що це вперше за роки незалежності України, коли від нас дійсно залежить майбутнє нашого адвокатського самоврядування і ми вперше зможемо реально впливати на результати голосувань та обрання, якщо не залишимося осторонь, якщо виконаємо свій громадянський адвокатський обов’язок, не забуваючи, що владу в адвокатурі ми обиратимемо на найближчі п’ять, а не три роки.

 

Отже, друзі, колеги, партнери, адвокати Київської області та журналісти і Засоби масової інформації – не залишайтеся байдужими, прийдіть і підтримайте своїх найдостойніших колег, висувайте свої кандидатури та висувайте своїх кандидатів в майбутні органи Київської адвокатської влади і забезпечуючи при цьому відкритість, публічність та гласність виборчого процесу до органів адвокатського самоврядування, що само по собі і є демократичним розвитком і реформуванням адвокатури.

 

Сьогодні, зараз і 10 жовтня саме від Вас залежить майбутнє адвокатури України безпосередньо та Київської обласної адвокатури зокрема.

 

При цьому, раджу прийняти до уваги, що єдиним чинником, який залишився і який використовуватиметься проти більшості не підконтрольних адвокатів – це ВІДКРИТЕ голосування 10 жовтня за кандидатів на посади в органи Київської обласної адвокатської влади. І саме тому, важливо голосувати за ТАЄМНЕ голосування, яке практично унеможливлює тиск на Ваші рішення.

 

До уваги Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/5076-17

 

До уваги контакти (для довідок) Кваліфікаційно – дисциплінарної комісії адвокатури Київської області: (044) 2721107, 2720066, 04053, Київ, вул. Артема, 10.

 

Наперед ЩИРА ВДЯЧНІСТЬ ТА НИЗЬКІЙ УКЛІН всім небайдужим і навіть не адвокатам, хто допомагатиме просувати (перепост) цей відкритий лист аби адвокати Київської області, які не мають інтернет – могли дізнатися про установчу конференцію 10 жовтня і знати, що саме від них уперше за всю історію України залежатиме майбутнє адвокатури Київської області.

 

З великою повагою і сподіванням виявитися корисним,

 

Вадим Хабібуллін

адвокат, голова «Київської обласної колегії адвокатів»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.