Я думаю, складова майбутнього в Україні – це буде 100% мажоритарної системи

17 вересня 2012, 21:47
Власник сторінки
0
429
Я думаю, складова майбутнього в Україні – це буде 100% мажоритарної системи

...але є проблема технічних кандидатів, яких практично не можливо виявити. Окрім зачіпки, яка зараз з'явилась - зайдіть на сайт ЦВК в будь-який з 225 округів і..., - Вадим Хабібуллін

Але він зараз стосується всіх 225-ти мажоритарних округів

…є проблема технічних кандидатів, яких практично не можливо виявити. Окрім зачіпки, яка зараз з'явилась, кожен може зайти на сайт Центральної виборчої комісії, в будь-який округ, який його цікавить і…

ТВі: Дискусія на "Політклубі" про парламентські вибори

Європа бачить парламентські вибори як тест, чи з Україною варто мати справу

Сергій Висоцький: Добре. У нас залишилося тільки дві хвилини. Якщо швидко, давайте почнемо. Передамо слово пану Хабібулліну. Він адвокат і політик, теж іде по мажоритарці, але не будемо казати, де саме. Він казав, що в нього теж є якась конкретика, про яку він може розповісти.

Вадим Хабібуллін:  Да. З приводу, якщо скорочено, я спробую неформат, тому що можна подякувати тільки цьому закону. Якщо б його не було, не було б там 10-ти, 20-ти, 30-ти відсотків із тих трьох із половиною тисяч людей, які би молоді, амбіційні і які би хотіли потрапити до політики. Зараз були б партійні списки, взагалі б нічого було б обговорювати, тому що там були б водії, кухарки і так далі. Тому тут сто відсотків потрібно подякувати. Це, звичайно, проблематично, що закон трошки недолугий, і дать шанс, звичайно, як кажуть колеги, бізнесу увійти. А до цього не бізнес входив до Ради? Але цей закон надасть шанс новим молодим активним громадським лідерам.

Сергій Висоцький: Добре, пане Хабібуллін. Дякую. Ми продовжимо з вами розмову про те, як можна маніпулювати передвиборною кампанією та виборами, після реклами на ТВі.

Сергій Висоцький: Політклуб на телеканалі ТВі. Ми продовжуємо. Наразі ми дійшли таких висновків у нашій дискусії: доля виборів вирішиться на мажоритарці й цією мажоритаркою ще до процесу голосування будуть маніпулювати. Продовжимо з паном Хабібулліним. Він має якісь конкретні приклади маніпуляції на мажоритарних округах. Будь ласка.

Вадим Хабібуллін: Тож перш ніж перейти до фальсифікації, я хотів би завершити думку і все ж таки подякувати і владі, й опозиції за такий закон. Він надасть шанс дуже великій кількості нових облич потрапити у політику. І це нормально. Я думаю, складова майбутнього в Україні – це буде 100 % мажоритарної системи. Щодо фальсифікацій. Якщо зараз не торкатись більшості якихось випадків, я згадаю конкретний випадок, який було виявлено в одному з мажоритарних округів, але він зараз стосується всіх 225-ти мажоритарних округів, як ви знаєте. Справа в тому, що підкуп виборців, асфальт і таке інше, що ми обговорювали, це, звичайно, те, що на поверхні, і з цим боротися практично неможливо. Але є проблема технічних кандидатів, яких практично не можливо виявити. Окрім зачіпки, яка зараз з'явилась, кожен може зайти на сайт Центральної виборчої комісії, в будь-який округ, який його цікавить, відкрити всі програми всіх кандидатів. І в програмі, яка там буде відкриватись, там буде кнопка "Свойства", і побачити назви комп'ютерів, з яких робились ці програми. В одному з округів виявлено з 31-го кандидата 17 практично з одного комп'ютера. Тобто так зараз подано першу скаргу до Центральної виборчої комісії.

Половина – це технічні кандидати для того, щоби захопити ОВК і ДВК

Сергій Висоцький: Дуже хороші дані.

Вадим Хабібуллін: Так, справа в тому, що, дійсно, технології ж ідуть наперед. Ви згадали 98-й—2002-й. Там, якщо ви пам'ятаєте, програму просто викладали у форматі НТМL, тобто в інтернет-форматі. Зараз чомусь ЦВК виклала ваш файл, який ви надали, так і виклала.

Сергій Висоцький: Може, ЦВК хоче правди і чесних виборів та саботує таким чином. Хоче прозорості.

Вадим Хабібуллін: Річ у тім, що от колега правильно сказав: єдина ціль, я думаю, більшості з 3500 кандидатів, там, може, половина – це технічні кандидати для того, щоби захопити ОВК і ДВК.

Політклуб Віталія Портнікова від 23.08.2012
_Вадим_Хабібуллін_виступ_28.00хв_33.00хв
http://tv.tvi.ua/program/politklub-vitalija-portnikova-vid-23-08-2012.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.