Зашморг для свободи слова в Україні готовий.

19 вересня 2012, 11:52
Власник сторінки
0
263

Регіонали задумали повномасштабне згортання свободи слова в Україні.

 Вчора Верховна Рада проголосувала в першому читанні за проект регіонала Віталія Журавського щодо змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів про посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини. Проект підтримало 244 депутати.

Згідно з новими змінами до законодавства, журналістів та громадян, що поширять інформацію, яку будь-хто може розцінити як зазіхання на його честь і гідність, чекає таке покарання:  

А) Наклеп, тобто умисне поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію, якщо такі дії спричинили тяжкі наслідки, -карається штрафом в розмірі від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року, або обмеженням волі до двох років.

В) Діяння, передбачене частиною першою цієї статті, вчинене шляхом публічного демонстрування у творах або засобах масової інформації, або вчинене слідчим, прокурором чи суддею - карається штрафом в розмірі від п’ятисот до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Г). Діяння, передбачене частиною другою цієї статті, поєднане з обвинуваченням особи у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину, - карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Голова ВК «Наступ» Р. Секела заявив, що проект цих змін розрахований на остаточне придушення свободи слова в Україні, адже, за бажанням, відтепер будь-хто може звинуватити журналіста у поширенні ним неправдивої інформації. «Партія влади хоче провести зачистку невигідних їй журналістів. Посилення тиску та залякування кримінальною відповідальністю представників мас-медіа зумовлене ще й тим, що сьогодні рейтинг регіоналів критично низький, тому вони бояться розгубити залишки свого електорату через появу в пресі правдивої інформації про так звані «покращення» та їх результати».  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.