Незабаром в Україні з’явиться ще одна столиця – студентська

23 вересня 2012, 10:28
Власник сторінки
0
602
Незабаром в Україні з’явиться ще одна столиця – студентська

За результатами досліджень журналу “Фокус”, Тернопіль отримав перше місце в номінації “Вища освіта”.

Найбільш освітнє місто України визначили на підставі кількості вишів третього і четвертого рівнів акредитації, а також - кількості студентів на загальну кількість населення.

Проте, окрім результатів рейтингу, Тернопіль наразі ні чим не відрізняється від інших, “менш студентських” міст України. Змінити ситуацію та зробити файне місто студентською столицею України спало на думку міському голові Тернополя Сергію Надалу та телеведучому Сергію Притулі. Згідно задуму двох Сергіїв, Тернопіль потрібно позиціонувати, як місто, найбільш зручне для здобуття вищої освіти українськими та іноземними студентами. Наразі робоча група, до якої увійшли представники вишів, студентського самоврядування, громадських організацій та міської ради працює над розробкою конкретних пропозицій до проекту “Тернопіль – студентська столиця України”.

Однією з родзинок проекту можуть стати щорічні перегони з академічного веслування серед вишів Тернополя, на кшталт тих, які проводяться між студентами Оксфорду та Кембриджу. Номінально виші міста підтримали дану ідею і зараз вивчається питання вартості придбання та утримання човнів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: студент,Тернопіль,столиця,веслування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.