ПРОДАВЦІ ДЕРЖАВНИХ ЛОТАРЕЙ - БЕЗПРАВНІ!?

29 вересня 2012, 16:45
Власник сторінки
Голова ГО "Громадська Палата України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок України
0
667

Розповсюдженням державних лотерей займається недержавне підприємство, а держава навіть не дбає про дотримання трудових прав рядових працівників, які займаються цим.

Трудові права продавців державних лотерей «МСЛ» ігноруються???
Реклама, в якій пропонують роботу консультантам-продавцям державних лотерей «Молодьспортлото», просто шокує!
Ця реклама розміщена в газетах, на станціях київського метрополітену та в мережі інтернет.
В ній йдеться про те, що при прийнятті на роботу консультантів-продавців оператор державних лотерей «Молодьспортлото» не збирається оформлювати з ними відносини відповідно до вимог законодавства про працю. Натомість пропонується працювати на умовах цивільно-правового договору.
Всім нам зрозуміло, що таким чином працівники стають практично беззахисними, оскільки вони не можуть скористатися своїми трудовими правами (йдеться, наприклад, про право на відпустки), не можуть вимагати від роботодавця виконання норм законодавства про працю (наприклад, норм про час роботи та про час відпочинку), не можуть мати відповідного трудового стажу. Очевидно, що страждає при цьому й бюджет нашої держави, бюджет Пенсійного фонду України тощо.
Тож, чому держава та контролюючи органи допускають таке зухвале ігнорування норма законодавства про працю? При цьому, швидше за все, йдеться про сотні, а то і про тисячі працівників, які страждають від такого свавілля з боку роботодавців, а також про продаж та розповсюдження державних лотерей!
Крім того, викликає здивування той факт, що розповсюдженням державних лотерей займається недержавне підприємство. Хіба державі не потрібні прибутки?
Таким чином, з одного боку, розповсюдженням державних лотерей займається недержавне підприємство! З іншого боку, держава навіть не дбає про дотримання трудових прав рядових працівників, які займаються розповсюдженням державних лотерей.
Тож, хотіли би почути публічний коментар від вищих посадових осіб держави стосовно цих фактів! Хай розкажуть українському суспільству, що це за свавілля по відношенню до простих працівників!

Подивитись рекламу про те, що зазначених працівників оформлюють не у відповідності до вимог законодавства про працю, а лише на підставі цивільно-правового договору, можливо, наприклад, на офіційному сайті оператора державних лотерей «Молодьспортлото»: http://www.msl.ua/?code=job Подивитись інформацію про те, що оператором державних лотерей є недержавне підприємство, можливо, наприклад, тут: http://www.epravda.com.ua/news/2011/04/15/282881/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Незалежні профспілки НКПУ Петро Петриченко ФПУ КМУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.