Потрібен кілер

07 жовтня 2012, 16:19
Власник сторінки
журналіст
0
461

Особливі вимоги: доброта і чуйність, альтруїзм, розвинуте почуття справедливості, здатність на благородні вчинки, повага до прав ближнього на тишу і спокій, а також готовність працювати безоплатно

В ніч з п'ятниці, 5 жовтня, на суботу, 6 жовтня, галаслива компашка п'яниць за столиком у дворі багатоповерхівки на Героїв Сталінграда, 138 (це в одній з робітничих клоак Дніпропетровська - мікрорайоні "12 квартал") розбудила о 05:38. Судячи з голосів, це були чоловіки середнього віку і старші. Гучні розмови,вигуки, нецезурна лайка, регіт.

Перший раз в міському відділі міліції № 7, що неподалік - на Героїв Сталінграда, 105, сказали, що зараз пришлють туди машину. При повторному зверненні за півгодини, оскільки ніхто не приїхав, черговий повідомив, що він вже дзвонив з цього приводу своїм співробітникам і вони знають про виклик, але зараз ще раз їм передзвонить.

Тим часом компанія збільшилася, а разом з тим і її гучність. Все ті ж на весь двір "пидарасы", "ебаны в рот", "а я ебу?", "пошел на хуй", "пидор", "заебал, блядь", "пиздец" і т.д і т.п. Все той же дебільний регіт, відь якого резонують вікна. Таке вранішнє скотство у виконанні бандюковичів тривало вже півтори години.

Де ж вже двічі обіцяний черговим МВМ № 7 екіпаж? Немає. Близько сьомої ранку дзвоню втретє:

- Чи дочекаються на Героїв Сталінграда, 138, вашу машину, яку ви двічі обіцяли? Чому її досі немає? Що трапилося? Може по дорозі хтось напав і потрібна допомога?

- ...

- За що ви отримуєте зарплату? Коли нарешті міліція почне виконувати свої прямі професійні обов'язки? Коли на Героїв Сталінграда закінчиться цей нічний терор? Скільки разів і куди для цього ще треба звернутися? Кому і що написати?

- ...

- Сьогодні, суботнього ранку галаслива п'янь розбудила о пів на шосту ранку. Міліцію викликали двічі. Обидва рази ви казали, що зараз передзвоните своїм співробітникам і вони приїдуть. Де вони? На якому опозиційному мітингу? Кого цього разу розганаяють?

- ...А причому тут мітинг? - нарешті відігукнувся черговий.

- А при тому, що зараз в міліції одне завдання - пресувати опозицію, розганяти мирні зібрання, які нікому не заважають, бо відбуваються вдень з тверезими учасниками, що тримають в руках політичні гасла і національні прапори. На таких заходах кількість міліції як у формі, так і в цивільному ледь не в рази перевищує кількість протестувальників. Ви всіх переписуєте, ретельно фільмуєте на відеокамери. Міліція перетворилася на НКВД і проводить терор проти політичної опозиції й громадянських активістів. Навіть за розклеювання листівок проти Януковича хапає на вулицях і доправляє у райвідділок, де складає протоколи. Чого ж ви ніколи не приїдете і не заберете ту п'яну срань, яка регулярно порушує нічну тишу, громадський спокій і право на відпочинок на Героїв Сталінграда, 138? Замість цього ви, якщо і приїжджаєте, люб'язно просите розійтися. Ви привчили їх до того, що вони не розходяться до вашого приїзду, не реагуючи ні на чиї зауваження. Натомість тільки огризаються і погрожують. Вони знають, що їм нічого не загрожує навіть якщо ви приїдете, бо, як засвідчує практика, ані осіб, ані адрес їхніх не встановлюєте; адмінпротоколів не складаєте, в райвідділок не забираєте, якими б п'яними правопорушники не були і скільки б пляшок навколо не було розкидано та побито. Скільки триватиме це неподобство? Скільки ви нас будете катувати своєю бездіяльностю, некомпетентністю, невідповідністю службовим посадам, неспроможністю виконувати елементарні функції з наведення порядку в конкретно взятому дворі? Ви не "право", а бандоохоронці!

- У вас там за столиком кожного разу нова компанія. Ми одних переписали, а наступного разу вже інші сидять, - зауважує черговий.

- Якби ви всіх переписували, то когось з них за цей час вже б точно притягли спочатку до адміністративної, а потім і кримінальної відповідальності. І для інших це мало б стати уроком. Це по-перше. А по-друге, ну і що як нові? Проблема не підлягає вирішенню чи як? Ви всіх документуйте! Всіх до райвідділка відвозьте! Але замість цього ви кожного разу ретельно опитуєте не тих, до кого вас викликають, а тих, хто викликає: прізвище ім'я по батькові, рік народження, адреса проживання. Ви пожинаєте плоди власної бездіяльності й некомпетентності. Бо саме через вашу несумлінність і недобросовісність столик фактично перетворився на кабак просто неба! Це саме через вашу недолугість тут розвелося, як тарганів, бешкетників різного віку і статі, які всі збираються за цим клятим столиком. І ви не праві, що кожного разу там нові. Ні. Через вашу кричущу халатність і непрофесійність тут, за столиком, сформувалися різні, але стійки групи, компанії порушників правопорядку. Коли декілька таких спільнот збираються, то на дворі навколо цього столика та скамійок, що стоять поруч, утворюється цілий натопв, який бухає, матюкається, регоче, слухає та співає блатних пісень, привселюдно мочиться під деревами і стінами будинку. Ціла колонія! Так от це різні групи, але склад їхніх учасників - той же. Це чути по голосах, по іменах, якими вони себе називають. Вони місцеві, живуть тут, хто з гуртожитку, хто з будинків, що неподалік. Вони всі сюди сходяться, бо їм тут дуже комфортно. Ви не реагуєте ані на телефонні звернення, ані на письмові. Ви не застосуовуєте жодних привентивних заходів, не проводите ніякої профілактики. Ви не займаєтесь цим питанням, чим лише загострюєте проблему! То скільки років поспіль вас портібно регулярно викликати на одне і те ж саме місце за тим самим приводом, щоби нарешті вам хоч трошки засвербіло?

- А ви не пробували цей столик перенести в інше місце?

- Пробували. Незважаючи на те, що він надто важкий. Але цей столик вони все одно невдовзі повертають сюди ж, у двір під дерева - їм дуже затишно у тіні густого гілля. А ще - в гуртожитку, що поряд, за двадцять метрів, можна цілодобово купляти спиртні напої. В лотку, який там розташований на першому поверсі, пивом торгують легально, а горілку розливають з-під поли. І жителі будинків, і я в тому числі, неодноразо писали про це у зверненнях до міліцейських інстанцій різного рівня. І ніхто нічого. Ніякої реакції. Все залишається як і було. А навіть якщо знову перенести цей столик, то куди? В інші двори? Створити неприємність іншим людям? Чи було б це вирішенням проблеми? Та й де ж тоді відпочивати жителям нашого будинку: стареньким та матерям з дітьми? Де їм посидіти, повітрям подихати, поспілкуватися...

- ...Гаразд, а от безпосередньо зараз, за столиком хтось є?

- Звісно є. Нічого не змінилося. Сидять триндять, регочуть, нецензурно лаються.

- Добре. Тоді виїжджаємо і займаємося ними. Зараз будемо, - рішуче запевняє черговий.

"Таки уломав, - думаю, - як це мені не було важко, але вмовив міліціонерів приступити до виконання своїх службових обов'язків". Одначе згодом стало ясно, що я помилявся. Ніякого наряду того ранку так і не було. Ніхто не приїхав. Черговий мене обманув. Слід віддати належне, зробив це професійно, так, що я йому повірив. Ну що ж, "браво"! От погань міліцейська... Така підла, брехлива, цинічна.Ті ж самі бандюковичі тільки в погонах. Бандоохоронці.

І це при тому, що кожен свій матеріал, як і цей, я друкую в Інтернеті та відсилаю електронною поштою до відділу громадських зв'язків Дніпропетровського обласного управління МВС. Сигналізую як можу. Все даремно. Нічого нікому не потрібно. Їм би тільки зарплату отримувати. А толку - нуль. Декілька місяців тому надіслали з облуправління якогось лейтенанта, що прийшов з Інтернет- роздруківками. Обійшов квартири. Зібрав свідчення. Гарантував вирішення проблеми. З тих пір ситуація тільки погіршилася. Випадки порушення порядку почастішали. Продовжую надсилати матеріали прес-офіцерам. Глухо. Ніби вони тут ні до чого. Ніби це їх не стосується. Ніби вони не в міліції працюють. В співробітників відділу громадських зв'язків не виникає жодних питань, чому бездіє міліція і хто в цьому винен. Ніякої честі мундиру.

До речі, за останні два роки кількість публікацій з детальним описом конкретних випадків на Героїв Сталінграда, 138, сягнула двох десятків чи навіть більше. Ситуація, про яку йдеться, вже давно поза межами добра і зла, вона гідна занесення у світові рейтинги антирекордів як зразок абсурду. Ніщо на здатно зрушити її з мертвої точки.

...Компанія за столиком просиділа десь ще з-півгодини. Зробивши свою чорну справу, розійшлася близько восьмої. Я ж після цієї пригоди так і не зміг заснути. Це вже вкотре. Знаєте, після таких безсонних ночей не можеш заснути попри неабияку втому. Голова чавунна, повіки зліпаються, слабкість у тілі як після кросу, а заснути не можеш. Лежиш, але сон не приходить. Потім цілий день ходиш як зомбі. А наступної ночі - черговий іспит для нервової системи. Все ті ж столик, галаслива кампанія, виклики міліції.

Якщо ситуація настільки безнадійна і її вирішення не проглядається ані в найближчий, ані в далекій перспективі, то, думаю, може як варіант, варто спробувати дати оголошення, приблизно такого змісту:

"На Героїв Сталінграда, 138 потрібен кілер. Особливі вимоги: доброта і чуйність, альтруїзм, розвинуте почуття справедливості, здатність на благородні вчинки, повага до прав ближнього на тишу і спокій, а також спроможність працювати безоплатно у нічний час в якості ліквідатора безнадійно асоціального елементу, що збирається у дворі за столиком багатоповерхівки".

Після десятої вечора там з нормальних людей мало кого зустрінеш. А після дванадцятої й поготів. От проходиш повз, бачиш - сидять, бухають, регочуть. Значить клієнти дозріли. Може комусь потрібно глушник у ділі випробувати чи попрактикуватися для підтримки належної форми - перевірити себе і приціл на точність. Ну то будь ласка. Є можливість зробити це з користю для суспільства. Бо міліція цим столиком не займається, їй пофіг, а ті хто за ним збираються абсолютно невиправні, втрачені для суспільства покидьки. Вони - еталон бидла, людської біомаси. Чим її менше, тим менше смороду. От і вся втрата для людства. А ще без неї тихіше і спокійніше.


СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ ЗРОБИМО СВІТ КРАЩИМ!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.