За кого проголосують мільйони власників земельних паїв.

18 жовтня 2012, 11:28
Власник сторінки
0
216
За кого проголосують мільйони власників земельних паїв.

Прийняти закон про продаж земель не СГ призначення, перед виборами, швидше за все регіоналів підбили їх конкуренти в боротьбі за голоси виборців і це чергова помилка в їх виборчій компанії.

Частина власників паїв сприйняла цей закон, як дозвіл продажу всіх земель, в тому числі і СГ призначення. В іншої частини зявилась підозра що після виборів з такою ж легкістью буде скасовано мараторій на продаж їх земель і ці настрої підігрівають більшість політиків.

На цьому фоні обіцянка підвищити орендну плату на земельні паї, які після виборів можуть за безцінь скупити для багатьох перестає бути аргументом в боротьбі за голоси.

А страшилки про те що з сертифікатами на землю буде те ж що й з ваучерами по сарафаному радіо розпускають вже давно.

Більшість політиків просто спекулюють на цій темі, банально лякаючи людей і як вихід пропонують продовжити мараторій на продаж, можливо щоб відібрати її взагалі задарма, або відновити колгоспи.

Тому потрібна дискусія з власниками паїв. В деяких країнах продаж землі заборонено, вона здається в довгострокову оренду, що дозволяє залучити інвестиції, а власник від оренди може отримати більше ніж від продажу після скасування мараторію. Ще А.Сміт казав - для розвитку економіки потрібен мир, легкі податки і терпимість в управліні. І якщо не буде цих умов жодні інвестиції не спасуть країну, головне поставити на місце тих хто націлився хапнути землю, встановити нормальну орендну плату і не заважати. Початком створення ефективних господарств на селі можуть стати кооперативи, а на початковому етапі вони дозволять збільшити прибутки селян і зменшити проблеми уряду з закупівельними цінами.

 І на відміну від робочих, які ніколи не володіли фабриками, селяни володіли землею. Тому гратись з землею, як з приватизацією фабрик небезпечно і ті хто будує на землю такі ж плани можуть сильно розчаруватись.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.