Хто не піде на вибори – той редиска!

25 жовтня 2012, 14:45
Власник сторінки
Журналістка
0
344
Хто не піде на вибори – той редиска!

Якщо ти не підеш на вибори – ти редиска. І все, на що заслуговуєш – це живитися та рости вшир. Ти не маєш права на гарну роботу чи безкоштовну медицину, бо не обирав їх. Які дали – за ті й подякуй.

У цю неділю матимемо дві важливі справи (за хронологією):

1.      Перевести годинник на годину назад.

2.      Піти на виборчу дільницю.

Але, друзі, не просто сходити і подивитися, а ще взяти бюлетень і проголосувати.

Вибори проводяться уже стоп’ятсотий раз, і не тільки в Україні, але чомусь немає жодного посібника: як голосувати.

Хочете, поділюсь секретом?

Голосуйте по совісті.

Так, як вам здається, буде правильно. Забудьте настійливі рекомендації в університеті чи на роботі. У мене, наприклад, комендант гуртожитку дуже любила горлати: «Усі на вибори!» Але це не через страх фальсифікацій, а тому що боялась, що не добере кілька голосів її улюблений кандидат. Своєї прихильності вона не приховувала – у неї в кабінеті на столі лежали сині ручки із білими написами та стояли такі ж прапорці. Помаранчевих та «сучку» вона гнівно кляла. Але коли почало наставати «пакращення», так само почала клясти нинішню владу, прираховуючи її чомусь до сексменшин (у нецензурній, звісно, формі).

Але то так – спогади юності…

Чому треба голосувати по совісті? Елементарно. Насамперед, щоб та ж совість через пару років не гризла, щоб не було мучителько боляче за безцільно витрачену галочку.

Але пам’ятайте: совість має бути вашою. Ти! Голосуй за себе сам! Ти обираєш не якогось депутата – ти обираєш майбутнє. Повторюсь, не твій декан, ректор чи директор. Не твій друг чи кум. Навіть не сусід із перфоратором.

Дівчатка, думаємо про шубу! Хлопчики, про машину! Маючи велику купу грошей на омріяну річ, ви ж підете купувати її самостійно? Когось для під страховки взяти можна. Але жодна нормальна людина не віддасть цю купу грошей мамі, сестрі чи братові, сама залишиться вдома і попросить купити шубу/машину за смаком того, кому гроші довірені. Це безглуздо! Я згодна. Але йдеться лишень про шубу або машину. А у випадку з бюлетенем – про твоє майбутнє і про теоретичне збільшення/зменшення твоїх шансів на ту ж шубу та машину. Хочеться збільшення? Відірви сідниці від дивану, прихопи паспорт – і піди проголосуй. Це свого роду захоплююча гра. Ти можеш: прогулятися (погода гарна), трохи повправлятися в письмі, зрештою, безкоштовно отримати паперове простирадло і цілком самостійно у ньому відзначитися. Це мотивує, правда ж? Перед тобою буде багато-багато літер. Ще буде багато незнайомих облич. Головне, уважно все прочитай, роздивись, подумай – і обери.

Хто зараз почне розводитися про те, що все уже вирішено до нас, - дурень! Нічого ще не вирішено. Вирішуєш ти! Якщо ти не йдеш на вибори – то хтось дуже підлий скористається твоїм бюлетенем. (Бюлетень - це як безкоштовний пиріжок. Ти ж не відмовишся від свіжого, рум’яного і запашного, а головне - свого пиріжечка?) Тим, на яке ти маєш право! Якщо ти все-таки припиниш скиглити і прийдеш на виборчу дільницю – молодець! Голосуй! Якщо тебе все влаштовує у сьогоднішній ситуації в країні – голосуй за «блакитних» та парочку їхніх «мрійливих» бізнес-проектів (але пам’ятай, що бабуся не спить і вже вписує кота Мурчика в заповіт). Якщо претензії все-таки маєш – голосуй за інших, «об’єднаних», «свободних». Вони неідеальні, але вони цілком реальна альтернативна, менше «зло».

Ще один гарний стимул піти на вибори – мій День народження (26 жовтня). Нібито чужа людина, але приємність зробити можнаJ.

Є кілька причин, через які ти не підеш у цей день голосувати. Шмарклі та відсутність настрою не приймаються. Проблематично волевиявитися тим, хто живе в одному місті, а прописаний в іншому. Але я спеціально їду додому, щоб проголосувати.

Якщо ти не підеш на вибори – ти редиска. І все, на що заслуговуєш – це живитися та рости вшир. Ти не маєш права на гарну роботу чи безкоштовну медицину, бо не обирав їх. Які дали – за ті й подякуй. Не треба було віддавати свій бюлетень пройдисвітам. Але не здивуйся, коли одного дня за тебе вирішать, що настав час опинитися в салаті – ти ж редиска і не маєш мозку, щоб прийняти якесь рішення самостійно.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.