Україна - "страна рабов, страна господ"?

26 жовтня 2012, 14:53
Власник сторінки
журналіст
0
328

28 жовтня - день відповіді на запитання. Кожен має дати її, прийшовши на виборчу дільницю.

Дата виборів збігається з днем визволення України від німецько-фашистських загарбників. Здається, сама доля вказує нам на неабиякий символізм, спонукаючи до відповідних дій.

Тоді Батьківщина потерпала від німецької окупації, нині ж - від "донецької". Використовую цей термін виключно в політичному смислі, маючи на увазі правлячий клан, що запровадив режим внутрішньої окупації.

Те, що ми бачимо навколо, дуже важко, а то й неможливо назвати нашою улюбленою Україною. Вона змінилася до невпізнаваності. Це радше УРКАїна - зона, під керуванням проФФесора-рецидивіста, де громадяни перетворені на зеків, які не живуть, а відбувають колективний термін ув'язнення.

Останні два роки стали хронікою войовничої українофобії, утисків демократії, придушення свободи слова і наступу на громадянські права українців. Від соціального й національний гніту, який лише посилюється, страждають всі категорії і верстви населення, окрім єдиної - бандюковичів. Тих, що на самому олімпі влади, які наближені до нього або запопадливо прислужують кримінальній хунті донецького урки.

За таких обставин цілком природно, що нинішня виборча кампанія виявилася найбруднішою за всі, що відбувалися не тільки після Помаранчевої революції, а й до неї. Що не день, то черговий прояв бандитизму, свавілля, терору і неприхованого скотства знахабнілої нечисті, яка хоче розвести нас як котят.

Кому це подобається, хто не заперечує проти відведеної їм ролі мовчазного бидла, нехай голосує за цю довбану "стабільність" аж до повного "добробуту". Це пропащі душі, таких вже не виправиш. Але ті, що не бажають миритися із тиранією і мають честь та сміливість вважатися вільними людьми, повинні прийти на виборчі дільниці і сказати цьому жахіттю  "НІ!".

Взяти участь у виборах - дуже дієвий спосіб врізати бандюкам по їхнім нахабним пикам. Всім відразу. Та й так, щоби вони не оговталися. Це шанс заявити про свою людську, громадянську і національну гідність, яким гріх не скористатися. Це битва, за якою не можна спостерігати, залишаючись осторонь. Бо нині ворог знову топче нашу землю.

Хіба можна утриматися від того, аби не захистити свою Батьківщину, свою Свободу, якщо у ваших грудях б'ється хоробре українське серце волелюбної людини.

Мимоволі приходять на згадку кадри з всесвітньо відомої стрічки, на яких герой національно-визвольних змагань шотландського народу з-під англійського гніту Вільям Воллес у виконанні Мела Гібсона звертається до своїх співвітчизників, котрі прийшли битися з вишколеним військом короля Едуарда Довгоногого. У шотландців почався мандраж. Ось-ось і вони залишать поле битви.

І тоді Вільям Воллес зупиняє їх, налаштовуючи на бій полум'яною промовою, в якій говорить, що зараз можна піти геть і залишитися живими, але хіба можна буде назвати життям подальше рабське існування на рідній землі? Чи не будете ви, казав він, проклинати себе, що колись мали шанс вибороти свою свободу і не скористалися ним? Ви будете готові віддати все, аби тільки повернути цей день, але буде пізно. Заклик подіяв.

В  боротьбі проти різних загарбників різних часів в українців ніколи не бракувало власних національних героїв і проявів організованого масового спротиву. Хмельницький, Мазепа, Крути, Холодний Яр, УПА, Бандера, Шухевич, Майдан - лише окремі з безлічі яскравих і знакових прикладів. З такими волелюбними традиціями, які міцно сидять у наших козацьких генах, не личить нам ходити у ярмі на СВОїй, БОгом ДАній землі.
    
Отже, нам оголошений виклик, який не можна проігнорувати. Наша війна - це вибори. Наша зброя - бюлетені. Наша звитяга - це голоси проти режиму внутрішньої окупації! Ми маємо проголосувати і захистити свій вибір!

"Освободили от немецких, освободим и от "донецких"!

СХІД І ЗАХІД РАЗОМ!
РАЗОМ НАС БАГАТО - НАС НЕ ПОДОЛАТИ!
СВОБОДУ НЕ СПИНИТИ!
БАНДУ - ГЕТЬ!

"Не спи, моя рідна земля,
Прокинься, моя Україна!
Відкрий свої очі у світлі далеких зірок!
Це дивляться пильно з небес,
Загиблі поети й герої,
Всі ті, що поклали життя за майбутнє твоє!"
/"МАНДРИ"/
      
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.