Campus 3.0 – той, що може пробудити кожного

26 жовтня 2012, 21:33
Власник сторінки
студентка Інституту журналістики КНУ ім. Шевченка
0
332
Campus 3.0 – той, що може пробудити кожного

Про те, як розбудити країну та прокинутись самому

«Розбуди країну» - таким є слоган проекту, на який я прийшла півтора місяця назад. Щоб розбудити країну, перш за все, треба прокинутись самому. І проект Campus 3.0” виявився прекрасним будильником, заведеним досить вчасно.

«Campus 3.0» - це не просто дебати між студентською спільнотою та політиками. Це насамперед чудовий спосіб зрозуміти, що вибір є, і ми повинні зробити його самі.

Особисто для мене проект став не просто хорошою можливістю проявити ініціативу, безпосередньо поспілкуватись із політиками, а й щепленням від байдужості – проблеми, яка, впевнена, хвилює багатьох.

Людина, яка думає лише про свої інтереси, не цікавиться життям навколо себе, не вміє жити для інших, навряд зможе жити і для себе, адже життя кожного нерозривно повязане із життям суспільства. Журналіст не може бути байдужим. Журналіст не може залягти в сплячку. Журналіст не може не співпереживати.

«Campus 3.0.» для мене і, впевнена, для багатьох інших студентів, став своєрідною школою життя. Школою життя журналіста. Він вчить жити не тільки для себе, змінювати старе та створювати нове, не боятися помилок та найголовніше – змінюватись самому.

«Campus 3.0» - не просто протистояння та бесіди, обмежені політичними рамками. Це розмови на найрізноманітнішу та найболючішу тематику, про те, що стосується усіх і кожного. Він допоміг мені не просто зацікавитись політикою, а й зрозуміти, що ми маємо до неї безпосереднє відношення, можемо і повинні змінювати ситуацію, що склалась в країні.

Тут чомусь особливо хочеться пригадати слова Ф. Кеннеді: «Не питай, що твоя країна може зробити для тебе. Запитай, що ти можеш зробити для своєї країни». І якщо запитувати про щось у влади – справа марна, то, мабуть, змінювати стан речей самому – саме те, що потрібно. Найголовніше – не ховатись за завісу байдужості.

Проект «Campus 3.0» не просто пробуджує країну, а й змушує її не засинати більше ніколи. І якщо він був щепленням проти байдужості, то можна із впевненістю сказати, що вакцинація пройшла вдало.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: тв,политика,Парламентские выборы,дебаты,дебати,вибори,політика,Країна,байдужість,вибір,вибори -2012,проекти,безразличие,ТБ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.