Праймеріз опозиції, філософський камінь влади або початок великих змагань.

31 жовтня 2012, 12:27
Власник сторінки
Аналитик
0
159
Праймеріз опозиції, філософський камінь влади або початок великих змагань.

Все тільки починається!!!

Не для кого не секрет, що президентські амбіції підкорили серця багатьох політичних лідерів але справжні можливості, якщо не відбудеться щось надзвичайне мають лише деякі. 
Для Яценюка результат отриманий на виборах став достатньо хорошим початком для виступу як єдиного кандидата на президентських виборах в Україні в 2015 році. Йому вдалось доказати що на сьогодні він кращій: це і практично 26% у багатомандатному окрузі і впевнена перемога над Кличком у Києві. Без Тимошенко!!! Арсенію Петровичу вдалось взяти Батьківщину і не завалити рейтинги. Це дуже важко за відсутністю лідера. Він людина досить виважена, без крайнощів, інтелектуал, влаштовує багатьох і тепер він стає найбільш цікавою пропозицією на політичному ринку, особливо у разі виникнення олігархічної фронди.
Побоювання щодо "тушкування" на сьогодні не є актуальним, бо залишається зовсім нічого до президентських виборів і саме це змусить депутатів триматись своїх партійних лідерів. Це стосується як Яценюка, так і Кличка.  Бо в перспективі, можна буде отримати щось цікаве, міністерський портфель чи можливо стати головою якоїсь держмонополії. Ну а Свободі перехід депутатів не загрожує апріорі, бо це все ж більш ідеологічна партія. Тому більшість рухів буде в так званому "болоті", але і там не треба забувати, люди хочуть бути впевненими у майбутньому.
Для Кличка тепер буде важче вести переговори щодо виборів мера Києва. Але деякі аналітики помиляються коли говорять, що Київ не є тепер цікавий для Кличка. Більш того Кличко розуміє, що похід на президентські вибори з посади київського міського голови за умови опозиційної більшості в Київраді це набагато краще ніж з посади голови фракції УДАР в Раді, яка не має більшості. Тому він буде намагатись саме цього. ОО можливо піде на це, але за умови певної кількості місць у Київраді. З огляду на події з виборами в Києві, Кличку тепер треба бути більш ґрунтовним щодо соціології. Його слова, які повністю не  співпали з реальними  результатами, ще не раз аукнуться Кличку при його домовленостях.
Чи піде на президентські вибори Тягнибок? Не думаю, бо це не його час, але, він прийме дуже активну участь у цьому процесі. Бо для нього важливіше буде закріпити свою присутність у виконавчій владі, ніж отримати примарні результати, які нехай і будуть тішити його амбіції. Для нього оптимальнішим є шлях Тимошенко в 2004 році, коли вона дала можливість перемогти Ющенку, отримавши за це прем'єрську посаду. Для Тягнибока це єдиний правильний шлях. Якщо йому вдасться утриматись від крайнощів, щодо деяких "болючих" питань, зберегти економічні та основні гуманітарні аспекти своєї програми, не заплямитись корупційними речами, не дозволити використовувати себе як страшилку партією влади, то його рейтинг буде зростати і після перемоги на президентських виборах опозиції він може розраховувати на достатньо високу посаду.
Комуністи скоріше за все будуть знаходитись в перманентно-тимчасовій більшості з ПР, але їм треба зрозуміти, що найближчим часом не треба розраховувати на економічний ріст та великі соціальні прориви. Більш того, у разі складання більшості з регіонами вони візьмуть на себе велику кількість негатива за економічну політику. Хоча останнім часом, їм вдавалось обдурювати електорат.
Щодо партії влади, то зараз починається момент істини. Тримаючи колосальні важелі впливу, вони опинилися біля каміння на якому написано: Направо підеш... Йти тим самим шляхом як до цього, вони можуть, але це не дасть їм нічого крім тимчасових грошей, які з часом прийдеться повертати, йти шляхом реальних реформ це затягнути пояси і в себе і населення, малоймовірно  Час який можна було на це витратити вже втрачено. Населення вже не хоче чекати світлого майбуття. Залишається шлях зняття шкірок олігархів, зменшення їх надприбутків, збільшення доходів населення шляхом збільшення зарплатні у складі собівартості, закриття офшорів, та інших схем з виведення валюти, тощо. Але це призведе до остаточного створення олігархічної фронди. Чи готовий президент до цього? У партії влади іншого кандидата нема. За підрахунками аналітиків до 2015 року сім'я фінансово впорається з президентськими виборами. Тому здається все до цього іде. Це єдине що сподобається електорату, але чи надовго?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.