Самоорганізація населення, як поштовх до змін

10 листопада 2012, 09:37
Власник сторінки
Керівник Центру військово-правових досліджень, адвокат
0
527

Разом ми здатні творити зміни на краще!

Ось уже близько року, окрім своєї професійної дяльності, я займаюсь громадською роботою у своєму ридному Святошинському районі міста Києва, яка спрямована на те, що стараюсь змусити районну і міську владу робити те, що вони повинні робити в галузі житлово-комунального господарства. Спілкуючись з дюдьми, найбільше нарікань викликає саме ця галузь, адже мешканців дуже цікавить питання, чому сплачуючи щомісяця кошти на утримання будинків і прибудинкової території результату не видно.

У зв'язку з цим наведу такий приклад. У будинку, де мешкаю я,  вже багато років не проводилось жодного ремонту. Тому я звернувся до районної адміністрації, а також до КМДА, з проханням пояснити куди ідуть кошти сплачені мешканцями і відповідно провести ремонтні роботи. Як ви вже здогадались відповідь була фактично нульова, відписка про відсутність коштів.

Але, коли ми з іншими сусідами зібрали 100 підписів в підтримку аналогічного звернення, реакція була інша. Принаймні прийшла комісія, яка намітила фронт робіт і потихеньку справа зрушила з мертвої точки. А все тому, що було 100 підписів, сто організованих людей об'єднаних однією метою.

Це лише один приклад із кількох, коли громада може вимагати і добиватись змін і змушувати чиновників робити бодай  щось. Нехай це будуть невеликі зрушення, але головне не зупинятись і йти далі. Якщо у кожному кварталі, у кожному будинку буде по кілька таких людей, то я впевнений, що влада зверне на це увагу.

Ососбисто я вважаю, що саме ось з таких конкретних прикладів і почнуться зміни на краще.

І я пишаюся Святошинцями за небайдужість і справу яку ми робимо разом. Переконаний, що таких людей є багато в кожному районі Києва як і в інших українських містах.

Разом ми здатні творити зміни на краще!          

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.