Едуард Гурвіц ставить пам'ятники тим, хто вбив менше українців, ніж інші

12 листопада 2012, 11:03
Власник сторінки
журналіст
0
497

Так він в ефірі "Шустер-life" на Першому національному мотивував встановлення за його мерства в Одесі пам'ятника Катерині ІІ.

Мені "сподобалося", як  Едуард Гурвіц у Шустера захистився від претензій щодо ганебного акту вшанування руйнувательки Запорозької Січі. На передачі він повідав, що тоді мав з цього приводу телефонну розмову з Президентом Ющенком. 

Так от одеський міській голова відповів главі державі, що в Україні безліч пам'ятників комунно-більшовицьким катам, на рахунку яких набагато більше українських життів, ніж в російської імператриці, а тому, мовляв, їй - можна.

Виходить, чим менше хтось загубив українського люду, тим більше він достойний пам'ятника?  Невже Гурвіц не розуміє антилюдськості запропонованої їм мотивації?

А чи так само б легко він встановлював пам'ятники тим, хто нищив євреїв? Слід розуміти, ті, хто був у цьому поміркованішим, отримував би в Гурвіца більшу прихильність, аж до увіковічення в бронзі чи граніті?

І це при тому, що той, хто врятував бодай одного єврея, вважається "праведником світу". Бо рятуючи людину - рятуєш Всесвіт. Чи може за Гурвіцом життя українця - має одну цінність, а єврея - іншу, куди більшу? Скількома життями іваненків, сидоренків, петренків Гурвіц оцінює одне життя такого як він рабіновича?

Україна посідає четверте місце в світі за кількістю праведників після Польщі, Нідерландів і Франції. В нас таких 2402. Що, мало? Все одно не достатньо для того, аби не ставити пам'ятники тим, хто вніс свою лепту у винищення українців?

А як щодо того, аби у зв'язку із заявою одесита, ізраїльському Яд Вашему переглянути критерії удостоєння такого почесного статусу і вважати "праведником світу" не того, хто врятував, а того, хто вбив чи видав фашистам якнайменше євреїв?  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.