Перший день роботи депутатів Верховної Ради.

13 грудня 2012, 09:41
Власник сторінки
0
253

Враховуючи те, що робилось в Верховній Раді VI скликання і на парламентських виборах іншого сценарію початку роботи ВР годі було й чекати.

В Верховній Раді попереднього скликання спочатку були бійки, а потім на опозицію взагалі перестали звертати увагу. Тому в перший день роботи ВР опозиція спробувала відігратись і переламати ситуацію, яка склалась в ВР попереднього скликання. Це може продовжуватись і далі.
 Більша половина парламенту це новообрані депутати, значна частина з яких ніколи не працювала навіть в місцевих радах. Для багатьох з них ще не закінчились вибори і те, що робилось в перший день це продовження того, що робилось в деяких виборчих комісіях на округах. Цю модель політичного протистояння вони перенесли в парламент, іншої вони ще не виробили. Депутати з Батьківщини прийшли в заздалегідь приготовленними футболками з портретом Тимошенко і з вимогою звільнити її. І це лише частина тих питань що назбирались в опозиції до влади.

Більшість хотіла в перший день швидко обрати керівництво парламенту і призначити прем'єра, а опозиція хотіла спочатку отримати відповіді на свої питання і ніхто не хотів поступитись, щоб не виглядати програвшим.

А коли з’явилась можливість позбавити КПУ фракції лише лінивий не штовхнув комуністів. 

Без керівництва парламенту в раді почався броунівський рух і лише обрання нового можливо зможе частково покращити ситуацію, але злагодженої роботи ще довго не буде. І не варто пробувати пришвидчити процес, без діалогу нічого доброго з того не буде.

Вчорашні дії опозиції, які показали по всіх телеканалах на весь світ розвяали руки і стали виправданням для більшості і сьогодні маєм нову бійку. Це вже не перша помилка опозиції і на їх фоні вони виглядають не кращими, ніж більшість.

Останні років десять процеси, які відбуваються в українській політиці нагадують коливання маятника. І лише від наших політиків залежить, якими вони будуть. Вони будуть зростати чи затухати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.