Не дамо владі знищити малий і середній бізнес

28 грудня 2012, 09:24
Власник сторінки
0
266

ТОМЕНКО З БРИГИНЦЕМ ВИРІШИЛИ ОСТАТОЧНО ДОБИТИ ДРІБНИХ ПІДПРИЄМЦІВ

 ВК «Наступ» солідарний із представниками малого і середнього бізнесу у їх прагненні відстоювати свої права на торгівлю в кіосках. Серед наших активістів теж багато підприємців.

Ми переконані в тому, що малий бізнес - це те повітря, яке конче необхідне для стабілізації та розвитку економіки. Тому його треба всіляко підтримувати, а не топити, як це робить новоспечена влада, тим паче представники українських опозиційних сил - М.Томенко та О. Бригинець, котрі йшли на вибори із програмами, в яких декларувалася повна підтримка дрібному бізнесу. Нині ми бачимо, що їх слова розходяться із реальними справами.

Ці народні депутати, охочі до дешевого піару, пропонують парламенту заборонити продаж пива, алкогольних напоїв і тютюнових виробів в кіосках, забираючи тим самим у дрібного бізнесу останні засоби для виживання.

Ми переконані, що за законопроектом про заборону продавати алкоголь та цигарки, стоять лобістські інтереси народних депутатів і високопосадовців, які хочуть знищити дрібних підприємців, що є прямими конкурентами мережам гіпермаркетів, власниками яких вони є.

«Чому автори законопроекту не додумались спочатку посилити відповідальність за продаж неповнолітнім цих товарів, а міліцію не зобов’язали у нічний час більш пильно виконувати свій прямий обов’язок – забезпечувати громадський порядок. Чому відразу потрібно заборонити продаж, оминаючи при цьому таку заборону для великих торгівельних мереж? Чи чистої води дискримінація, розрахована на усунення конкурентів.» - повідомив Руслан Секела.

Нагадаємо, згідно з господарським кодексом України, забороняється приймати подібні рішення, які ставлять одних підприємців в привілейоване становище стосовно інших.

На думку голови ВК «Наступ» Руслана Секели, «Якщо цей законопроект підтримають, то в Україні припинять існувати до 40 % представників дрібного бізнесу. Натомість прибутки великих торгівельних мереж зростуть втричі».

Також Р. Секела припустив, що ця заборона спровокує хвилю протестів підприємців у новому році, оскільки законопроект розрахований лише на дискредитацію людей праці, бо саме дрібних підприємців перетворюють на ворогів народу.

До того ж, активістам Всеукраїнського комітету «Наступ» стало відомо, що автори законопроекту отримали близько 300 тис дол. за його «просування» в Раду.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.