10 січня Апеляційний суд поставить крапку у справі ніжинського мера-хабарника

08 січня 2013, 09:41
Власник сторінки
Журналіст
0
552
10 січня Апеляційний суд поставить крапку у справі ніжинського мера-хабарника

Саме в цей день Апеляційний суд Чернігівської області проведе засідання у справі ніжинського мера-хабарника Михайла Приходька.

Нагадаємо,  що 9 листопада 2012 року Новозаводський районний суд міста Чернігова визнав цього посадовця винним в отриманні хабара у великому розмірі.  Суд визначив покарання Михайлу Приходьку у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскації усього належного йому майна та заборонив обіймати меру міста керівні посади на три роки. Рідному брату мера Віктору суд призначив покарання у вигляді умовного терміну строком на 4 роки.

Як стало відомо з достовірних джерел, на такий вирок суду надійшло три апеляційні скарги.

Прокуратура Чернігівської області, у своїй апеляції, наполягає на покаранні меру Ніжина у вигляді позбавлення волі на 11 років та негайному взяттю під варту,  конфіскацією   майна та позбавлення 5 рангу посадової особи органу місцевого самоврядування.

Потерпілий, київський підприємець, Валерій Макарук, в своїй апеляційній скарзі також просить застосувати по відношенню до Михайла Приходька санкцію передбачену відповідною статтею кримінального законодавства України, а це позбавлення волі строком від 8 до 12 років.  

Засуджений мер, Михайло Приходько, у своїй апеляційній скарзі звісно ж просив себе виправдати.

Цікаво, що інший засуджений по справі брат мера, Віктор, свою вину у скоєнні ним злочину визнав, і  з мірою покарання, яку йому обрав суд згоден.

Прокуратура та потерпілий зі свого боку жодних претензій відносно вироку Віктору Приходьку не мають.

Багато ніжинців щиро надіються, що  апеляційний суд в змозі завершити вже більш ніж чотирьохрічну епопею з притягненням до відповідальності мера, який переплутав державну кишеню з власною. У грудні 2008 року, коли мера Приходька разом з посібниками було затримано на гарячому, ніхто не мав гадки, про те, щоб притягнути хабарника до відповідальності необхідно більше 4 років судових перепитій. Прикро за те, що Ніжин не тільки втрачав свій позитивний імідж, а й через те, що мер продовжуючи перебувати весь цей час на своїй посаді та займаючись лише своїми проблемами, багато підприємств комунального сектору скотилося до критичного фінансового стану.     

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: суд,апеляція,Ніжин,хабар,Чернігівська область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.