Зацікавити адвокатів може вступ до адвокатських об'єднань

13 січня 2013, 21:31
Власник сторінки
0
5941
Зацікавити адвокатів може вступ до адвокатських об єднань

… саме цікаве відбуватиметься з адвокатами, які отримали свідоцтва, але НЕ ЗДІЙСНЮЮТЬ адвокатську діяльність, але і зупиняти свідоцтва не можуть…,- В.Хабібуллін


 

 

Адвокат з будь-якого регіону може закріплюватися у межах Ради адвокатів Києва

 

 

… саме цікаве відбуватиметься з адвокатами, які отримали свідоцтва, але НЕ ЗДІЙСНЮЮТЬ адвокатську діяльність, але і зупиняти свідоцтва не можуть…,- голова «Київської обласної колегії адвокатів» Вадим Хабібуллін…

 

 

Зацікавити адвокатів може вступ до адвокатських об'єднань

 

 

Отже, якби там не було, зверху хлопці і дівчата почубляться і помиряться, але «dura lex, sed lex» — закон суров, но это закон.

 

Маю на увазі Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

 

Організаційним формам адвокатської діяльності присвячено Розділ II Закону, а саме ст. ст. 13, 14, 15 та їх тільки три: (1) адвокат індивідуально (сам адвокат – можливі податкові навантаження), (2) адвокатське бюро (юридична особа одного адвоката – можливі організаційні навантаження), (3) адвокатське об'єднання (можливі переваги…).

 

Що стосується реально працюючих адвокатів, які здійснюють адвокатську діяльність самостійно і не мають ані можливостей, ані бажання витрачати час та ресурси на утримання юридичної особи – вони, напевно, залишаться у статусі самозайнятої особи, не заважаючи на «проблемні податкові питання», які вирішуються по-різному.

 

Ті адвокати, які реально здійснюють адвокатську діяльність самостійно, але не бажають мати «проблемні податкові питання» - створюватимуть адвокатські бюро, які напевно можна буде поставити на єдиний податок і, відповідно працювати, отримуючи переваги спрощеного оподаткування.

 

І саме цікаве відбуватиметься з адвокатами, які отримали свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, АЛЕ НЕ ЗДІЙСНЮВАЛИ, НЕ ЗДІЙСНЮЮТЬ РЕАЛЬНУ АДВОКАТСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ, бо мають наприклад, інший напрямок життєвого еволюціонування, інший бізнес, працюють юрисконсультами в господарських компаніях, тощо - ВИМУШЕНІ БУДУТЬ ВИРІШУВАТИ АБИ НЕ ВТРАТИТИ СТАТУСУ АДВОКАТА.

 

Крім того, у разі виявлення бажання такими адвокатами застосувати крайні заходи – добровільно зупинити адвокатську діяльність на підставі п.1 ч.1 ст. 31 Закону аби ухилитися від оплати щорічних внесків на утримання адвокатського самоврядування та інше, але і надалі використовувати права згідно Закону - за чутками, можливе рішення про обов’язкове зберігання у відповідних Радах адвокатів регіонів, за адресою робочого місця адвоката, свідоцтв і посвідчень таких адвокатів, які останні мають здати.

 

Отже, організаційні форми адвокатської діяльності – це ОБОВ’ЯЗОК АДВОКАТА та оскільки їх лише три – зацікавити таких адвокатів може, можливо, вступ до адвокатських об'єднань.

 

По-перше, це шлях виходу з безвідхідного положення.

 

По-друге, це шлях отримати частковий «передих» на рік, два, три, поки все не стихне і не «вирівняється адвокатське еволюціонування».

 

По-третє, це шлях до потрапляння у «команду», не маю бажання застосовувати термін «отримання адвокатської криши» і можливість, рано чи пізно розвиватися і отримувати кар’єрний ріст.

 

По-четверте, і це напевно найпривабливіше, можливість не нести реальні і суттєві витрати на «утримання» перших двох форм адвокатської діяльності, але звичайно символічна СПЛАТА ЧЛЕНСЬКИХ ВНЕСКІВ (не менше розміру однієї мінімальної заробітної плати на рік) на утримання адвокатського об'єднання має бути.

 

Крім того, будучи членом адвокатського об'єднання можливо не вести взагалі справи, але вимоги закону будуть дотримані. Чого гріха таїти адвокати зараз діляться на тих, хто працює сам, тих, хто працює у когось, тих, хто «призупинив» (але новий Закон має терміни – зупинив і припинив) свої свідоцтва, і тих, А ЇХ НАЙБІЛЬШЕ, хто отримав, не «призупинив», тобто не зупинив, але і не працює взагалі, або працює на підставі «нотаріальних довіреностей» надаючи так би мовити «юридичні послуги».

 

СЬОГОДНІ І ЗАВТРА ТАК ВЖЕ НЕ БУДЕ!

 

І порядок в цьому мають навести, а згодом навіть ЗАБОРОНИТИ використовувати термін «адвокат» у всіх інших організаційних формах.

 

Саме тому адвокатське об'єднання «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ» розпочинає проект по запрошенню, залученню адвокатів, яких не цікавить перші два варіанти організаційних форм адвокатської діяльності.

 

Потрапити до лав адвокатського об'єднання «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ» у якості члена, учасника має можливість фізична особа - адвокат, яка отримала свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю в БУДЬ-ЯКОМУ РЕГІОНІ УКРАЇНИ, в будь-якій Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури будь-якої області, Києва чи Севастополя.

 

При цьому, рекомендовано подавати до адвокатського об'єднання «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ»: (1) нотаріально засвідчене свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, (2) копії паспорту, (3) ідентифікаційного номеру, (4) диплому, (5) автобіографію та (6) заяву про майбутню бажану спеціалізацію, з побажаннями у майбутньому здійснювати адвокатську діяльність у бажаній спеціалізації.

 

Члени адвокатського об'єднання «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ» вносять ЧЛЕНСЬКІ ВНЕСКИ в розмірі не меншому ніж ОДНА МІНІМАЛЬНА ЗАРОБІТНА ПЛАТА встановлена законом на день подання заяви про прийом у члени адвокатського об'єднання «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ» та сплачується один раз на рік, кожного року у січні місяці.

 

Перевагами, крім викладених, може бути і питання, пов'язані з «робочим місцем адвоката».

 

Адресою робочого місця адвоката є місцезнаходження обраної адвокатом організаційної форми адвокатської діяльності (ч.2 ст. 17 Закону), оскільки потрапляючи у лави, отримав статус члена, учасника адвокатського об'єднання «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ» адвокат з БУДЬ-ЯКОГО РЕГІОНУ УКРАЇНИ – вказує його робоче місце відповідно реєстрації адвокатського об'єднання «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ» - місто Київ, що практично автоматично може закріплювати такого адвоката у межах Ради адвокатів Києва.

 

Крім того, згідно ст. 33 Закону дисциплінарне провадження стосовно адвоката здійснюється кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури за адресою робочого місця адвоката, зазначеною в Єдиному реєстрі адвокатів України, тобто, у даному випадку, наприклад, КДКА міста Києва.

 

І чи не найголовніше, у разі виникнення бажання здійснення діяльності ст. 15, на відміну від попереднього тривалого законодавства, визначає що стороною договору про надання правової допомоги є адвокатське об’єднання «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ», але від імені адвокатського об’єднання «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ» договір про надання правової допомоги підписується УЧАСНИКОМ, членом адвокатського об’єднання «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ», уповноваженим на це довіреністю або статутом, перебуваючи при цьому в БУДЬ-ЯКОМУ РЕГІОНІ України.

 

Високошановні колеги адвокати з БУДЬ-ЯКОГО РЕГІОНУ України, у разі Вашої зацікавленості отримати статус члена, учасника адвокатського об’єднання «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ», ЗВЕРТАЙТЕСЯ будь-ласка попередньо за електронною адресою advokat-oblasti@khabibullin.kiev.ua (направляйте сканкопію Вашого свідоцтва та у відповідь отримаєте проект ЗАЯВИ ПРО ВСТУП) або у фейсбук www.facebook.com/KHABIBULLIN.kiev.ua або іншій будь-якій зручній для Вас соціальній мережі (для пошуку - Вадим Хабібуллін) або іншим зручним для Вас способом, за контактами на сайті: http://advokat-oblasti.kiev.ua/


 

З великою повагою і сподіванням виявитися корисним,

 

 

Голова адвокатського об'єднання

«КИЇВСЬКА ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ»

Вадим ХАБІБУЛЛІН

 

 

http://blogs.korrespondent.net/users/blog/blog3/a91535

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.