Газ з Nord Stream надходить в Чехію

15 січня 2013, 17:21
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
282

Чеська Республіка стала отримувати газ з трубопроводу Nord Stream

Чеська Республіка стала отримувати газ з трубопроводу Nord Stream, – повідомляє польське видання «Gazeta Prawna». Трубопровід поєднує транспортування газу по дну Балтійського моря разом із сухопутним варіантом. Видання зазначає, що російський газ тепер йде в Чехію по новому трубопроводу Газель (Gazelle), підключеному до німецької мережі.

Трубопровід Газель (Gazelle) має довжину 166 км. Вартість витрат на його будівництво склала 400 мільйонів євро.

Прем’єр-міністр Чехії Петро Нечас відкриваючи газопровід Газель підкреслив, що нові поставки російського газу через Балтійське море являють собою новий етап для Чеської Республіки в галузі енергетичної безпеки.

За його словами, «це дуже важливий проект не тільки для Чехії, але і для всього Європейського союзу». Нечас також додав, що завдяки новій нитки російський газ надходить у південні райони Німеччини, і далі на південь. У церемонії введення трубопроводу Газель в експлуатацію взяли участь заступники економічних міністерств Росії та Німеччини, – пише у висновку «Gazeta Prawna».

http://serwisy.gazetaprawna.pl/energetyka

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Чехия,nord stream
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.