Замначальника дніпропетровської міліції Сідлецький для підлеглих - не авторитет?

23 січня 2013, 14:42
Власник сторінки
журналіст
0
224

Схоже на те, що в Дніпропетровській міліції з'явився структурний підрозділ, цілком автомномний від міського Управління МВС.

Юридично ще ні, але фактично - так. Залишається тільки належним чином оформити та закріпити цей статус, сповістивши населення, щоби знало: звертатися до відділення з метою добитися виконання вказівок міського керівництва міліції не лише цілком марна й безепрспективна річ, але й не за належністю.

Про вихід МВМ № 7, що на 12 кварталі (Героїв Сталінграда, 105), з-під контролю Управління свідчать факти відсутності реакції на виклики з приводу порушень громадського порядку, тиші та спокою в нічний час у дворі багатоповерхівки за адресою Героїв Сталінграда, 138. І це попри отриманий у відповідь на регулярні публікації в Інтернеті лист від 21.11.2012 (№ 35/м-51) за підписом заступника начальника ДМУ В.А. Сідлецького (виконавець - Гузенко С.В.), де, зокрема, йдеться:

"З метою попередження правопорушень щоденно здійснюється періодичний об'їзд прилеглої до будинку № 138 території… Заходи, спрямовані на виявлення та припинення антигромадської поведінки на зазначеній території тривають та перебувають на контролі керівництва Управління".

Ні фіга!

Різке потепління створило сприятливі умови для відновлення галасливих посиденьок алкозалежного елементу. Цього тижня сталися дві таких "вечорниці". Перша - в ніч з 20-го на 21 січня. Кампанія з п'яти-шести молодиків характерної зовнішності тинялася біля лотка, що на першому поверсі гуртожитку (Героїв Сталінграда, 134; це поряд з дев'ятиповерхівкою), починаючи десь з першої години.

Гучність "базару" зростала прямо пропорційно кількості спожитого пива, яке їм продавали з вікон. "Ділові" розмови рясно зрошувалися нецензурною лайкою й дебільним реготінням. Справляли фізіологічні потреби тут же, не відходячи від каси: відливали під будівлю за рогом, на неосвітленій яткою ділянці.

Міліцію викликали о 02:38. Черговий міськвідділу № 7, що в п'яти хвилинах неквапливої їзди від місця пригоди, пообіцяв екіпаж. За хвилин сорок через відсутність обіцяного послідував повторний виклик. Цього разу черговий пояснив, що екіпаж пересувається машиною, а не на гвинтокрилі літає. Зараз же він на Кротова, а це далеченько. Тому щойно приїде звідти, буде негайно перенаправлений на Г. Сталінграда. Обов'язково - запевнив черговий.

Взагалі-то, якщо розібратися, то яка мені різниця, де той екіпаж, як і на чому він пересувається. Це ваші міліцейські труднощі. Навіщо вони мені, громадянину? Самі їх вирішуйте. І якщо надійшов виклик - то реагуйте! Порушення громадського порядку та антисоціальна поведінка, через що прокинувся й не можу заснути, відбувається тут і зараз. Чому я повинен чекати годинами, поки звідкись приїде екіпаж?

Я ж не ідіот і не дзвоню просто так, від нічого робити, чи заради експерименту. Отже, якщо дзвоню, тим більше вночі, то потребую негайної допомоги правоохоронців. То що значить: "щойно звільниться машина - приїдемо"? Коли? Який тоді сенс взагалі звертатися до міліції?

Швидка у місті за новими нормативами має приїжджати на виклик за 10 хвилин. Причому вдень. А за скільки ж годин після виклику має приїхати міліція вночі з відділення, яке у 5-ти хвилинах від місця пригоди? Що, до ранку може їхати і так і не доїхати, як власне, й сталося у випадку на Героїв Сталінграда, 138.

У відділенні всього одна машина і та зараз далеко? Значить потрібна ще одна. Але це теж, ваші, міліцейські, подробиці. Мені не цікаво чути причини, за якими ви не можете приїхати. Також не турбує, чи ви їздите на машині, чи літаєте на гелікоптері. Та хоч на самокатах, хоч на своїх двох чи чотирьох, якщо так буде швидше, із кийком в зубах та блимавкою на голові...

До речі, а де ж та хвалена програма губернатора "Безпечне місто"? Де оті всі джипи з системою навігації? Зникли з Дніпропетровська разом з Вілкулом?

Довго ж я чекав двічі обіцяний екіпаж, вгадуючи у фарах поодиноких машин заповітні міліцейські. Поки замість них не побачив, як по рейках повзе перший трамвай. Невдовзі, невпевненої ходою, тримаючись один за одного розбрелися і бандюковичі.

Наступної ночі їхня кількість була куди меншою. Всього двоє. Але своєю активністю вони компенсували відсутніх. Виклик міліції так само нічого не дав - не приїхали. Знову "похєрілі". В тому числі і Сідлецького.

То що мені робити з його листом про вживані заходи і контроль з боку керівництва Управління ? Чи не підтертися?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.