Київська влада, в ситуації з Гостинним двором, показала свою слабкість

19 лютого 2013, 15:21
Власник сторінки
Політик
0
193

Київська влада, в ситуації з Гостинним двором, показала свою слабкість: вона захищається від киян «Беркутом»

Я був поблизу Гостинного двору і здивовано побачив, що сьогодні «Беркут» охороняє Гостинний двір, чого не було, напевно, за всю його кілька вікову історію. Це просто жах для нашого часу. Повинен сказати, що я особисто брав участь у відбудові Гостинного двору, носив ноші із будматеріалами, ми тоді розкопали фрагмент дерев’яного водогону до фонтану «Самсон», потім в музей його розміщали, - тому мені болить це питання.

Але ж проблема не в Гостинному дворі, його дійсно потрібно ремонтувати, час вже підійшов. В цій ситуації дивує позиція інвестора, який замість того, щоб витрачати кошти на Гостинний двір, або організувати правильне спілкування і круглий із громадськістю міста і зробити щось таке, чим би пишалося все місто, - пішов на пролом і залучає «Беркут». Якому, мені так здається, добре такі акції оплачують. Бо ж кого ще прийде «Беркут» так захищати?.

Тому моя позиція така: Київська влада, яку очолює Попов і Герега, не ведуть абсолютно ніякого діалогу з громадськістю. Спроби організувати черговий раз громадську раду закінчилися розбитими вікнами на сьомому поверсі Головпошти і захопленням другого поверху будівлі мерії на Хрещатику, 36. Таке враження, що влада з одного боку відступає, якщо говорити про Хрещатик, а в іншому випадку вона сподівається на силові методи. Це демонструє виняткову слабкість цієї влади.

Кияни, які захищали Гостинний двір, демонструють свою громадянську позицію. Можливо вона не на всі 100% законна, але вона більш правильна, ніж позиція інвесторів і київської влади. Тому дивує така розгубленість і дистанціювання влади, адже так себе вів тільки Горбачов, який «не знав», що в Тбілісі були застосовані саперні лопатки, що у Вільнюсі танки були виведені на вулиці. Хоча йому все заздалегідь було відомо! Але через два дні він виправдовувався, що нічого не знає. Так само лякливо поводить себе і міська влада в українській столиці.

Але у зв’язку з тим, що проблеми в Києві наростають, - не тільки дороги з вибоїнами, але й земельні конфлікти, конфлікти щодо власності, будівництва, то у влади тоді не вистачить міліції і касок проти власного народу. Тому в даному випадку система управління містом показує, що вона деградувала, і що її треба замінити. Вона не користується довірою киян, вона й не намагається цього досягнути, а лише  захищається за допомогою «Беркуту» від киян. Люди, які борються за Гостинний двір, я говорю не лише про «Свободу» та політиків загалом, але найперше про всіх киян, – це високоосвічені люди, одержимі правдою,  вони відстоюють право киян на участь в ухваленні подібних рішень. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.