Звернення учасників зборів 25 лютого 2013 р.

27 лютого 2013, 09:41
Власник сторінки
Ветеран ЗС України
0
471
Звернення учасників зборів 25 лютого 2013 р.

Голові Верховної Ради України, народному депутату України РИБАКУ Володимиру Васильовичу, Народним депутатам України, Членам Уряду

Голові Верховної  Ради   України,

народному депутату України

РИБАКУ Володимиру Васильовичу,

Народним депутатам України,

Членам Уряду

 

ЗВЕРНЕННЯ

учасників зібрання 25 лютого 2013 року м. Київ

 

Ми, ветерани Збройних Сил України, військовослужбовці запасу та у відставці, та члени наших сімей, звертаємося до Вас з питання вирішення житлової проблеми та захисту прав військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил на адекватне житло.

Ми змушені констатувати що, на жаль:

Програми Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України,  щодо вирішення житлового питання серед військовослужбовців не працюють. 

Тільки в 2012 році, Кабінетом Міністрів України були брутально вкрадені гроші для закупівлі житла Міністерством оборони України для сімей військовослужбовців (Постанова №1165 від 26.11.2012, яка з’явилася в публікації тільки 23.12.2012 року та унеможливила закупівлю житла).

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України займається прямим саботажем рішень Президента України, про що свідчить постійне заниження (тільки для Міністерства оборони України) розмірів ціни квадратного метру житлової площі, що   унеможливлює будь яку закупівлю.

На цей рік Кабінетом Міністрів України спільно з Верховною Радою України ВЗАГАЛІ  не виділено жодної копійки на будівництво та закупівлю житла для сімей військовослужбовців при тому, що сплановано масове скорочення Збройних Сил України.

Нас обурює, що  Державою  не виконується жодний Закон України, щодо соціального захисту та соціальних гарантій сімей військовослужбовців та військовослужбовців звільнених у запас, внаслідок чого на протязі багатьох років черги на житло не тільки не зменшуються, а й збільшуються.

МИ НЕ РОЗУМІЄМО НЕВЖЕ ДЕПУТАТИ ТА УРЯДОВЦІ НАВМИСНО СТВОРЮЮТЬ ТАКУ СИТУАЦІЮ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ, ЩОБИ НА ТЛІ БЕЗХАТЧЕНКІВ ТА БЕЗРОБІТТЯ, ПРИНИЖЕННЯ НАШОЇ ГІДНОСТІ ВЕТЕРАНИ ЗБРОЙНИХ СИЛ ОБЄДНАЛИСЯ ДЛЯ ЗАХИСТУ НАШИХ РОДИН ВСІМА ДОСТУПНИМИ ТА НЕДОСТУПНИМИ ЗАСОБАМИ?

СЬОГОДНІ НАШИ РОДИНИ НАМАГАЮТЬСЯ ВИКИНУТИ НА ВУЛИЦЮ, ЩО ДАЛІ?...

 

Неправомірне розкрадання земель, споруд та будинків, корупційні схеми розподілення житла вже підіймають військові гарнізони в різних куточках України. Досить казати нам, що в Державі скрутне становище, ми це чуємо вже 21 рік, є Закони України, починаючи з Конституції України, які повинні виконуватися всіма громадянами. 

Виходячи з цього та  метою зняття соціальної напруги, підняття довіри до керівництва Держави з боку сімей безквартирних офіцерів, які знаходяться в чергах понад 20 років та членів Спілок захисту прав військовослужбовців, виконання Закону України «Про соціальний захист військовослужбовців та їх сімей», Закону «Про соціальні гарантії військовослужбовців та членів їх сімей» пропонуємо:

 

1.                Розглянути на засіданні Верховної Ради України питання, щодо забезпечення законних прав військовослужбовців та членів їх сімей на своєчасне отримання житла згідно з законодавством України.

2.                Переглянути бюджет України на 2013 рік, в якому виділити Міністерству оборони України асигнування на будівництво та закупівлю потрібного житла за найнижчою запропонованою ціною середньої ринкової вартості квадратного метра збудованого житла по регіонах України, а також передбачити видатки на добудову незавершеного будівництвом житла та введення його в експлуатацію.

3.                Допомогти в прийняті рішень по створенню дієвого механізму на виконання взятих Міністерством оборони зобов’язань перед Київським Національним університетом ім. Т.Шевченка, щодо розселення сімей військовослужбовців та звільнення займаних приміщень, яке повинно було відбутися наприкінці 2011 року, виконання неодноразових доручень адміністрації  Президента України та уряду України, розв’язання житлового питання мешканців гуртожитку по вул. Ломоносова, 45, яке вже 5 років не вирішується.

4.                Ініціювати проведення ревізії, із залученням представників громадськості, стану справ з питань будівництва, закупівлі, пайової участі та розподілу житла серед військовослужбовців, правомочності передачі житла із службового в постійний фонд, продажу та відчуження земель оборони в обмін на житло.

 

За дорученням ініціативної групи та учасників мітингу

 

Голова ініціативної групи                                      С. Самарцев  (тел.: 066-430-21-15)

 

Голова Всеукраїнської

Спілки безквартирних офіцерів                             В. Осіпенко  (тел.: 096-188-10-50)

 

“  25 ”  лютого  2013 р.

 

ДОВІДКОВО: Відповідно до додаткової угоди від 19 серпня 2009 року №303/44-09 до договору №135 Про підготовку спеціалістів від 22 грудня 1997 року між Міністерством оборони України та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Міністерство оборони взяло на себе зобов’язання поетапного  надання адекватного житла в місті Києві до кінця 2011 року всім сім’ям військовослужбовців звільнених у запас або відставку, які проживають у гуртожитку №11 (Ломоносова, 45) зазначеного університету.

За цей час ми неодноразово зверталися, як до посадових осіб Держави так і Міністерства оборони України з питань виконання рішення ООН № 5\1 від 18.06.2007 року (яка відповідно до параграфу 94 Резолюції Ради ООН з прав людини - визнала порушення наших прав на адекватне житло) та виконання умов діючого Договору між Міністерством оборони України та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, щодо надання нам та нашим сім’ям  житла до закінчення терміну дії Договору.

Договір вже закінчився рік тому, але наші сім’ї залишилися без житла та підтримки Держави, якої ми вірно служили. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Недвижимость,жилье,военные,Президент Украины,Лебедев,квартиры,военбомжи,Военбомжи Украины,безквартирні офіцери,армія,Міноборони,безквартирные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.