Шевченко і Межигір'я

28 лютого 2013, 10:19
Власник сторінки
журналіст
0
254

У Києві презентували перший "Альбом малюнків Тараса Шевченка 1841-1843 років", в якому також записані народні пісні із Межигір'я і мрії там поселитися.

Подружка дала мені подивися подарунковий диск про "7 чудес України". До речі, його ні в книгарнях, ні в крамничках не знайдеш, бо виданий бгалодійним фондом Миколи Томенка "Рідна країна", а як відомо благодійний фонд продавати свою роботу не має права((( Отож, вмикаю я диск, а він 5 хвилин програє і зависає, 2 хвилини програє, і зависає. Розізлилася я і більше його не вмикала. От вміють в нас все гарно придумати, зняти, змонутувати, роздати освіченим людям, а потім з'ясовується, що спожити кінцевий продукт ніхто не може.

Але не цього разу. Вчора, 27 лютого, у музеї Шевченка, що у провулку Шевченка, відразу за Макдональсом на Майдані, була презентація "Альблому малюнків Тараса Шевченка 1841-1843 роців". Я сиділа в першому ряді на презентації, і мені аж слюнька текла потриматима в руках цей альбом. Але подумала, не бувати моєму щастю. Бо це знову робить благодійний фонд, а він нічого не може продавати. І не бачити мені альбома, як власних вух. Бо роздадуть 500 примірників по музеях, де є Шевченко, академічних університетах, обласних бібліотеках і на тому крапка.



Та не встигла я відцуратися від свого бажання заволодіти альбомом, як Томенко сказав найбажаніші для мене слова: "Альбом будуть продавати!" Видавництво "Веселка", яке випустило малюнки Шевченка, зможе надрукувати додатковий тираж і роздати його  по книгарнях по 150 гривень. Ура! Нарешті праця буде досупна всім смертним.

І ще один факт. Це не диски, які зависають. Це шикарний альбом. Перевірила, всі малюнки на місці. Гарні, красиві, з відбитками пальців самого Тараса Григоровича. Та найбільше мені сподобалося, що в альбомі, де Шевченко малював, чомусь Пантелеймон Куліш на осанніх сторіках позаписував народні пісні із Межигір'я. Як з'ясувалося, Шевченко до смерті мріяв жити у чудовому Межигір'ї під Києвом. А Янукович взяв і реалізував мрії батька нації. От тільки б не згорів його маєток, як колись Межигірський Спас перед приїздом Катерини ІІ, про цей випадок, до речі, пише Шевченко у своєму щоденнику.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.