Ким легше бути: геєм чи євреєм?

03 березня 2013, 13:09
Власник сторінки
журналіст
0
303

Якщо у Європейському союзі дозволять геями одружуватися в костелі, тоді поляк готовий зректися громадянства і стати українцем.

Того дня Львів завалило снігом.  На автовокзалі всі рейси відмінили, а мені, кров з носа, потрібно було до Тернополя. Я нервово ходила туди-сюди біля автобуса і думала, що далі робити. З такою самою холеричністю, плюс з цигаркою в роті, біля мене ходив один пан з Польщі. Йому теж, кров з носа, потрібно було до Тернополя. Зривалася суперважлива бізнесова угода. Я було б уже плюнула на себе, але поляка треба було рятувати. Тому я запропонувала йому поїхати електричкою, вона не боїться ні засніжених доріг, ні хуртовини.

Отож, поляк погодився їхати зі мною електричкою. А це означало, що ми маємо провести разом понад 6 годин (3 год. в електричці + 3 год. в очікуванні на неї). За цей час він розказав мені все своє життя від пелюшок до бізнесових секретів. Та тайбільше вразило його відношення до Європейського союзу.

- Я був учителем польської літератури в школі. Учні мене любили, подавали  мені руку при зустрічі. Не всіх вчителів люблять. Я знаю одного вчителя, який якось сидів на лавці, поруч проходи його випускники. Вони не сказали йому: «Dzień dobry Але один із них на всю вулицю вигукнув йому в очі: «Chuj!» Зі мною ніхто з випускників так не вітався, тому я вважаю, що був хорошим наставником. Коли Польща вступила у Європейський союз, я пішов зі школи. Якби я викладав математику, я би досі працював. Але я вчитель літератури, я розказую дітям про цінності, про те, що таке справжнє кохання, сім’я, гордість поляка. А тут нам приходить вказівка, що геї – це добре, і до них потрібно ставитися толерантно. Ну як я можу сказати дитині, що це нормально, що його сусіди, двоє чоловіків, цілуються на вулиці? Я цього робити не буду. Тому я пішов зі школи.

І якщо Польща прийме закон, що геї зможуть одружуватися в костелі і всиновлювати дітей, я віддам їм польський паспорт. Ja jestem szczery Polak! Та якщо Польща піде на цей крок, я зречуся Польщі і візьму громадянство України.

P.S. Ця історія відбулася у 2011, задовго до подвигів Депардьє. А сьогодні я згадала про того поляка, прочитавши анонс „Newsweeku.pl”.  «W rozmowie z Michałem Pirogiem Aleksandra Pawlicka pyta o to, czy w Polsce łatwiej jest być Żydem, czy gejem». То певне, краще być Żydem, знаючи позицію колишніх вчителів польської літератури.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.