Острів «Східниця». Відомий курорт відрізали від цивілізації

08 березня 2013, 20:00
Власник сторінки
Журналіст
1
611
Острів «Східниця». Відомий курорт відрізали від цивілізації

Як знищити перспективний курорт? Досить просто. Доволі кілька років не ремонтувати єдину дорогу, як бажаючих приїжджати до Східниці значно поменшає. Хоч водо тут краща, ніж в Трускавці чи Моршині.

Для чого усувати конкурентів з-під тишка чи розпалювати пристрасті навколо розподілу бюджету. Щоб відтіснити Східницю , достатньо кілька років не ремонтувати єдину дорогу до селища.

Східницю шанують ті, хто приїжджає на бальнеологічний курорт саме лікуватися, а не за розвагами. Понад 30 джерел з унікальною лікувальною водою розкидані по усьому селищі. Курортники  цілий день у русі – мандрують від джерела до джерела, пють водичку й набираються наснаги.  Східницька вода має унікальні властивості, бо її набирають відразу з джерела, а не подають за кілька кілометрів водопроводами як у Трускавці чи Моршині.

Єдина дорога до бальнеологічного курорту починається на околиці Трускавця й простягається через місто обласного підпорядкування Борислав.

Хтось ніби спеціально на виїзді з Трускавця розбив  дорогу так, що, побачивши численні вибоїни, не хочеться їхати далі. Але найбільші випробування починаються у Бориславі на вулиці Степана Бандера. Це не дорога, а шлях до пекла.  Машини і автобуси повзуть в сторону Східниці з мінімальною швидкістю, бо водії бояться  загубити колеса.

Що багато говорити. Гляньте на фотографії, як завдяки бездіяльності місцевої влади відомий бальнеологічний курорт перетворюють в острів «Східницю».

Ось саме з цієї пекельної дороги починається створюватися образ Львівщини як  (не)перспективного для вкладання інвестицій краю. 

Мабуть, шлях до відомого  курорту  ще не увійшов до 94% відремонтованих в Україні доріг, про що відзвітував «Укравтодір».  

Ще одна складна ділянка до Трускавця та Східниці  - вся у вибоїнах – починається у Рудниках Миколаївського дорогу і тягнеться аж до села Криниця.  

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.