Чому Янукович не прийшов до Шевченка?

12 березня 2013, 15:54
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
0
332
Чому Янукович не прийшов до Шевченка?

Здається, я здогадався, чому Янукович не поклав квіти до пам'ятника Шевченку.

Зверніть увагу, 6 березня у Каневі президент висловив стурбованість байдужістю Кабінету міністрів до підготовки святкування 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря. Минулоріч, 9 березня, Янукович БУВ біля пам'ятника Шевченкові. Тоді ж глава держави пообіцяв масштабне святкування 200-річчя з дня народження Шевченка у 2014 році. У червні 2010 року Янукович створив координаційну раду з підготовки та відзначення цього ювілею і очолив її. 
Також Віктор Федорович, перебуваючи в Каневі, запропонував оголосити 2014 рік  роком Тараса Шевченка. Можливо, це просто показові заяви. Однак, цілком можливо, що Янукович, який би він не був, дійсно щиро симпатизує Тарасові Шевченку. Причина може бути яка-завгодно, наприклад, те, що у Пророка теж було важке бідне дитинство, те, що вони обидвоє рано лишилися без мами. Чи, скажімо, Януковичу розповіли, що Шевченко теж сидів у тюрмі, і це викликало у нього повагу. Чому ж тоді гарант Конституції цьогоріч не з'явився біля пам'ятника Безсмертному Кобзарю, хоча раніше приходив туди? Мабуть, він за рік встиг побудувати в Межигір'ї свій пам'ятник Шевченку. Чисто для себе. І для патріотичного виховання сім'ї.
"І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій, не забудьте пом'янути незлим тихим словом…".
                                                               ***

Фантастичне співпадіння. Читаючи вибране з листів Шевченка, підготоване Олексієм Усенком, звернув увагу зокрема на наступні слова:
"Бувъ я уторікъ на Украіні - бувъ у Межигорского спаса, и на Хортиці, скрізь бувъ і все плакавъ, сплюндровали нашу Украіну, катової віри, німота зъ Москалями; - бодай вони переказилися..." (З листа до Я.Г. Кухаренка, 1844 рік)
Перша думка шокувала. Подумав, що помилився. Адже Межигір'я - достатньо поширена в Україні назва. Але - ні. Межигірським спасом називаю якраз те Межигір'я, яке так полюбив Янукович. Значить, там був Шевченко.
Думаю, гарант Конституції знає. Ще більше підстав думати про його симпатію до Кобзаря.
От тільки, чи зрадів би Батько Тарас такому шанувальнику? Вочевидь, ні. 

                                                                 ***

Слова Юлії Тимошенко до Шевченкових днів, відверто кажучи, розчарували.
Щось з кожним вітанням спічрайтери Юлії Володимирівни ганьблять свою лідерку ще більше. Не вважайте мене надмірним прихильником конспірології, але може і тут регіонали доклали свою руку через засланих козачків. Хоча погані спічрайтери - біда для політика, але об'єктивно: це така херня у порівнянні з таким керівником партії як Яценюк. Дивився сьогодні його коментар на Інтері, мій племінник Жора, якому 6 років, вже говорить краще Сєні. 
Янукович з того може тільки радіти.
А Шевченко на тім світі плаче за Україну...



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,ВР,Тарас Шевченко,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,liashko,Юлія Тимошенко,Межигір'я,Кабінет Міністрів,Сєня,Заступник лідера РПЛ,Олексій Усенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.