Увага! На ринку "гуляють" фальшиві 100 гривень!

13 березня 2013, 11:09
Власник сторінки
журналіст
0
211

Фальшиві банкноти важко відрізними від справжніх - у них ті ж водяні знаки і захисна стрічка, тільки на дотик підробка товстіша.

Сьогодні зранку один пан в кафе розрахувався сотнею, яку офіціанти повернули як фальшиву. При тому, що фальшива купюра нічим не відрізнялася від нефальшивої - всі водяні знаки на місці. Лише на дотик тверда і жорстка, ніби вироблена зі звичайного білого паперу.

Минулого року Нацбанк виявив фальшиві 100 гривень і попередив, що "банкноти мають наступні ознаки підробки: вони склеєні з двох аркушів папера, водяний знак імітований печаткою, як і захисна стрічка, мікротекст який не читається". 

Цю фальшиву купюру я тримала в руках, там чітко було видно захисну стрічку і водяний знак. Це не печатка. Фальшивомонетники стали професіоналами.

Друзі, будьте уважні, коли вам до рук потрапляють 100 гривень. Добре общупайте їх. Єдина поміна різниця - справжні гроші мають бути тонкими, а не такими, наче звичайний білий папір мацаєте.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.