Вотум недовіри діючій Київраді з ВЕДРОМ для використаних мандатів!

20 березня 2013, 22:12
Власник сторінки
Голова руху "КИЯНИ РАЗОМ", канд.ек.наук
0
235
Вотум недовіри діючій Київраді з ВЕДРОМ для використаних мандатів!

Опозиційні громадські організації об`єднались заради висловлення недовіри діючій Київраді та повернення права Киянам на сомоврядування в своєму місті.

19.03.2013 року відбулась прес-конференція опозиційних київських громадських організацій - Київське Віче на якому було оприлюднено маніфест.

МАНІФЕСТ

громадських організацій і діячів міста Києва щодо формування відкритих списків кандидатів в депутати Київської міської ради та міського голови підтриманих громадою.

Ми - Кияни, лідери опозиційних громадських організацій ініціюємо об’єднання незалежної громадськості і проведення неполітичного Київського Віче з метою визначення спільних дій щодо захисту інтересів киян та відновлення їхнього права на самоврядування та гідне життя.
 
Ми – патріоти Києва, організатори громадських заходів проти порушень конституційних прав Киян, обурені незадовільною роботою столичної влади, нехтуванням нею громадської думки та інтересів мешканців столиці.

Ми вимагаємо від політичних партій і Верховної Ради терміново призначити дату проведення виборів Київради та міського голови, переглянути Закон про столицю, доповнивши його положенням, що обраний у два тури киянами міський голова є водночас і головою міськдержадміністрації та призначатиме голів райдержадміністрацій.

Ми констатуємо, що у київської громади відібрані конституційні права на управління своїм містом і вимагаємо повернення місцевого самоврядування, яке має спиратися на норми Магдебургського права.

Ми висловлюємо вотум громадської недовіри депутатам провладної більшості Київради. Громада зневірена у дієздатності нинішніх київських депутатів та вимагає від них негайної свідомої відставки та розпуску Київради, яка себе дискредитувала.

Ми вимагаємо від політичних партій забезпечити участь громади в управлінні Києвом і захистити право кожного Киянина на участь у формуванні майбутнього свого міста, району і вулиці. 

Місцеве самоврядування має забезпечувати створення комфортного життєвого середовища та захист кожного киянина. 

Нашою метою є збереження історично-культурного надбання та традицій киян, розвиток соціально-економічного потенціалу Києва, створення умов для підвищення добробуту киян, створення умов для розвитку малого та середнього бізнесу та підвищення його соціальної відповідальності. 

З метою створення механізму жорсткого контролю з боку громади за управлінням містом ми: 
оголошуємо про початок формування відкритого списку (за типом громадського праймеріз) киян - громадських активістів  для їх висунення на виборах по округах та рекомендованих громадськістю для включення до списку кандидатів в депутати Київської міської ради. 

Кияни мають таких патріотів, які без депутатських мандатів захищають інтереси Киян.
На основі опитування буде визначена також кандидатура на посаду Київського міського голови для підтримки неполітичними громадськими організаціями міста.
Основними вимогами до кандидатів  є висока моральність, активність, відповідальність, фаховість, патріотизм та відданість інтересам громади міста.
Ми бачимо потенційними партнерами у майбутніх виборах до Київради – опозиційні політичні сили.

Запрошуємо всіх Киян, громадських діячів та громадські організації до плідної співпраці. Чекаємо людей небайдужих, активних, патріотів міста з конкретними пропозиціями.

Ярослав ДІДЕНКО - голова громадського руху «КИЯНИ РАЗОМ»;
Олена ЄСКІНА - координатор громадської організації «КИЯНИ для КИЯН»;
Олег МУСІЙ – голова Київського лікарського товариства;
Ігор ГУРЧИК – координатор громадської організації «Наша земля»;
Олексій ЦЕБРО – голова Центру соціальної адаптації та інформатизації громадян;
Вадим ТОРОПОВ – координатор громадської ініціативи Гостинна Республіка. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.