Влада офіційно самоусунулась від вирішення проблем через негоду

24 березня 2013, 14:43
Власник сторінки
Політик
0
263

Я і п’ятницю, і в суботу, і сьогодні був у місті. Бачив цікаву ситуацію: у цю жахливу заметіль та мороз, дівчатка-журналісти працюють на вулиці: беруть коментарі у киян, у тих, хто працює над ...

Я і п’ятницю, і в суботу, і сьогодні був у місті. Бачив цікаву ситуацію: у цю жахливу заметіль та мороз, дівчатка-журналісти працюють на вулиці: беруть коментарі у киян, у тих, хто працює над розчищенням вулиць, у водіїв, просто у перехожих.

А київські чиновники, Олександр Попов, чи, наприклад, Олександр Мазурчак, його перший заступник, віщають до людей зі своїх кабінетів, чи коридорів польського готелю. Я не знаю точно де в цей час перебував Олександр Попов, коли тут відбувався колапс, але в ЗМІ повідомлялось, що він був 22-23 березня у Польщі, на футбольному матчі разом с президентом. І мабуть йому це було важливіше, ніж оперативне вирішення тих проблем, які стались у столиці, за яку він відповідає – за законом, та перед киянами. Тим більш дивно це тому, що цього разу дуже добре спрацювали на випередження проблеми МНС та синоптики: вони завчасно, за кілька днів, попередили про стихію, а отже був час все краще спланувати та підготуватись до боротьби з негодою..

Але за нашою практикою, якщо згадати час коли я керував КМДА, чи був заступником міського голови, ми з Омельченко, з його заступником Сташевським та іншими – ми були в місті, на його вулицях. Ми особисто, протягом доби та всю ніч, їздили містом, розмовляли з людьми, які займались ліквідацією наслідків стихії, екскаваторниками та бульдозеристами, ми самі вирішували всі нагальні та складні питання, які виникали по ходу наших поїздок Києвом. І не тільки з керівництвом районів – а з простими робітниками, керівниками районних ЖЕКів, з представниками МНС, ДАІ та МВД. Ми керували цими роботами не з кабінетів, а з вулиць, перебуваючи у середині цієї проблеми, вивчаючи її зсередини – та вирішуючи її невідкладно.

Ця влада свідомо дистанціювала себе від киян, відгородилась муром офіціозу від проблем городян. І залишила їх на самоті з вирішенням цих проблем, це ж очевидно. Це всі бачать.

Ну що я можу сказати? Як їм не соромно! Це ще раз розписатись у своїй безпорадності, некомпетентності та неспроможності керувати таким мегаполісом, як Київ. Людям потрібна робота, людям потрібні достойні заробітки, а не подачки. Замість того, щоб навпаки мобілізувати людей, вийти на прибирання та боротьбу зі стихією усією громадою – вони демобілізували киян, вони оголосили вихідний. І для кого – для державних структур, тобто для себе самих. Тобто вони ще й офіційно самоусунулись від вирішення проблем.

Але Київ все одно буде працювати, бо людям потрібна робота, а не їх pr-акції. Бо крім міських доріг, вулиць та тротуарів, треба ж розчищати і промислові підприємства, і будівельні площадки, і дахи будівель, і решту інфраструктурних елементів міста. То який же може бути вихідний у понеділок? Це безглузде рішення, це свідчення їх нездатності до керівництва столицею. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.