На Кіпр сьогодні завезли п'ять мільярдів євро готівки

28 березня 2013, 06:41
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
314

На Кіпр сьогодні завезли п'ять мільярдів євро готівки

Сьогодні банки на Кіпрі знову відкривають свої двері. Очікується шалений штурм бажаючих зняти свої гроші з рахунків. Напередодні вночі з Брюсселя броньованими автомобілями було завезено п'ять мільярдів євро готівки.

Відкриття банків Кіпру заплановане на 11:00 годин за центральноєвропейським часом. До останнього часу були сумніви, чи банки дійсно вже в четвер, як оголошено, відновлять свою роботу. Проте прес-секретар міністра фінансів Міхаель Сарріс (Michael Sarris ) запевнив у середу ввечері:"Цілком очевидно, що всі банки будуть відкриті завтра".

Цієї ночі вантажівки масово завозили під будівлю Центрального банку в столицю Нікосія (Nikosia) готівку. За наявними даними, мова йде про близько п'ять мільярдів євро. Поліція і вертольоти моніторять ситуацію.
20min.ch

Банківська система Кіпру була заблокована 16 березня після повідомлення про можливе списання частини коштів з усіх рахунків з метою набрати близько 5,8 мільярдів євро, - такою була умова надання фінансової допомоги європейськими країнами.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: деньги,Кипр,гроші,Кіпр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.