Весна підкралась непомітно…

30 березня 2013, 21:41
Власник сторінки
Депутат Київської міської ради. Економіст
0
406
Весна підкралась непомітно…

Як воно зазвичай буває у нашій країні, зимовий снігопад виявився вельми неприємною несподіванкою?! Київ минулого тижня був паралізований багатогодинними корками.

Почалося все навіть весело, на вихідних, коли пішов сніг і накрив хмарами небо над столицею. До обіду «сніжок» перетворився на справжній снігопад з хуртовинами, і на дорогах почали утворюватися автомобільні затори. На відкритих автостоянках наступного робочого (а для кого і вихідного) дня почалося копирсання - їхні власники намагалися відкопати велику кількість автомобілів з утворених навколо сніжних наносів. Великовантажні автомобілі буксували при русі в гору і не могли посунутись  з місця. Яндекс - «Корки» до 18:00 години показували 10 балів - таке рідко траплялося навіть у дні зимових снігопадів. Синоптики ж кажуть, що такого снігопаду в Україні не траплялося 100 років. Та, як завжди, реакція київської "влади" приголомшила, втім, не в перший раз, своєю незграбністю. У неділю панувала суцільна «тиша», а в понеділок було уже пізно було махати кулаками – київській владі було нанесено непоправного репутаційного удару! І якщо на проїжджій частині все таки щось робилося, то двірники чомусь вважають, що прибирати подвір’я зовсім не обов'язково, а пішоходи змушені місити ногами брудну рідину, іноді по коліна поринаючи в калюжі.

Будучі свідомою громадянкою, я організувала прибирання своїми силами і за допомогою своїх колег там де всі ми працюємо, а ще проїхалась своїм округом у Дніпровському районі столиці, розворушуючи сонні ЖЕКі аби вони форсували прибирання у внутрішньодворових проїздах та узбіччях внутрішньо квартальних доріг. Але попереду наступна стихія – танення отого усього що на хурделило!

Безперечно цю ситуацію потрібно розглянути на засіданні Київради! І я разом з іншими сорока депутатами підписала вимогу скликати позачергову, надзвичайну сесію Київради! Потрібно не попереджати людей, які вулиці в Києві будуть підтоплені, а усім миром допомагати людям!

Самі по собі відставки наших міських чиновників, що калейдоскопом прослідували внаслідок снігопаду – проблеми не вирішують. Потрібні радикальні реформи, як у міському управлінні, бюджетному розподілі, так і в системі ЖКГ! Житлово-комунальна сфера повинна стати сучасною, ефективною галуззю, а не годівницею для монополістів і місцем роботи для «своїх». Цей снігопад продемонстрував іще й тенденцію добровільного гуртування місцевих громад та малих груп активістів, які у «не стихійний» період здійснюватимуть широкий громадський контроль за діяльністю комунальних служб і керуючих компаній.

Але поки що, маємо те що маємо (і до цього вже всі звикли) - наступ зими кожен раз застає столичних комунальників зненацька, немов вони рік за роком себе переконують: нинішня зима - остання, снігу більше ніколи не буде!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: снегопад в Киеве,Снег в Киеве
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.