Киянам час виходити на загальноміський страйк

04 квітня 2013, 15:46
Власник сторінки
Communication group
0
194

Як відомо провладна більшість у Верховній Раді зволікає із призначенням виборів Київського міського голови та депутатів Київради.

Як відомо провладна більшість у Верховній Раді зволікає із призначенням виборів Київського міського голови та депутатів Київради. Такі дії правлячої  Партії регіонів цілком зрозумілі. Адже вона намагається будь-якою ціною втримати під контролем столицю України. Тому, використовуючи юридичну казуїстику, «регіонали» позбавляють киян конституційного права обирати місцеву владу, проявляючи таким чином авторитаризм чистої води.

Провладній більшості у Раді протистоїть досить таки численна опозиція, яка блокує засідання парламенту та влаштовує шоу-мітинги. Проте, на жаль, такі дії на сьогодні не дають жодного позитивного результату. Та це й не дивно. Бо, як свідчить наша новітня історія, серйозні зміни в Україні, такі як проголошення Незалежності, Помаранчева революція відбувалися внаслідок прямої загальнонародної дії.

Найефективнішим методом боротьби громадян проти утисків влади були страйки, які можуть носити як економічний , так і політичний характер. В Україні страйковий рух з`явився в 1989 році на вугільних шахтах Донбасу.

На початку 90-х років минулого століття активізувалися студентські страйки. Соціально-побутові проблеми, ігнорування владою недоліків у системі освіти змушувало молодь шукати ефективні і дієві методи боротьби. 

Згуртовані цілеспрямовані страйки шахтарів і студентів давали свої результати. Саме завдяки виступам цих категорій населення був змушений піти у відставку реакційний уряд Масола.

Саме кияни були не лише свідками, а й активними учасниками народного повстання під час Помаранчевої революції.

То чому ж нині вони пасивно спостерігають, як донецька влада нав`язує їм свою волю? Щоб покласти цьому край і змусити владу себе поважати, у киян залишився чи не останній аргумент у вигляді загальноміського політичного страйку. Це може бути попереджувальний страйк на один день, або безстроковий. Вимога – вибори міського голови та депутатів Київради.

Володимир Манько
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.