За що я зненавидів Луценка

08 квітня 2013, 10:43
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
0
478

Колись я ненавидів Юрія Луценка. Щирою і несамовитою люттю.

 

Коли він був міністром МВС, мене особисто 4 рази незаконно затримували. Не раз бив "Беркут" на вуличних акціях. Сильніше мене від мусорського бєспрєдєлу часів Луценка постраждало багато моїх друзів та інших поважних людей. Я не відмовляюсь від своїх слів, що Луценко був неадекватний на посаді міністра. Більше того, тих, кого треба було посадити - донецьких - він посадив, але випустив.

Крім репресій, за часів його керівництва у МВС не зникла система тотальної корупції, яка була до Луценка в часи Білоконя, яка була і між каденціями Луценка, за Цушка, яка була і є після Луценка за Могильова і Захарченка. Ця система полягає, перш за все, у продажі посад главмусорів: від РВ МВС до начальників департаментів міністерства. Це правда, і ми не маємо права про це мовчати. І, коли Юрія Луценка, посадили, я спочатку зловтішався: "Так тобі і треба!".

А потім мені стало соромно, дуже соромно. Дуже важко було самому для себе перейти моральну межу власних емоцій і визнати:

Юрій Луценко - політичний в'язень, і за його звільнення потрібно боротися. Він був хріновим міністром, але посадили його саме за політичну діяльність. Тим паче, посадили його ще більш неадекватні на своїх посадах істоти. У будь-якій цивілізованій країні після інциденту на взірець вбивства мусорами студента Ігоря Індила у райвідділку такий міністр як Могильов пішов би не просто у відставку, а у тюрму. А у нас - він отримав підвищення на ще жирнішу посаду голови Ради міністрів АРК Крим.

До речі, знаєте, яка етимологія слова "мусор". Як виявилось, це старовинне слово, і воно не зі сміттям пов'язане. А походить від абревіатури: у царській Росії МУР називався МУС (Московское уголовный ссыск).

Сьогодні це прикро визнавати, але на посаді Луценко був таким самим мусором, як і ті, з ким ми боролись на Майдані у 2004 році.

Але за нової влади він був засуджений саме з політичних мотивів. Він пройшов кола пекла репресій влади. Його поведінку на судах неможливо не поважати. І не визнавати Юрія Луценка політв'язнем - це подвійні стандарти. А саме через них страждає українське суспільство. Подвійні стандарти - це, коли Партія регіонів розхваляє свої мінімальні заслуги, забуваючи про те, що в цілому вони розвалили економіку. Подвійні стандарти - це критикувати лише владу і говорити про те, що критикувати так звану опозицію - лити воду на млин Партії регіонів, хоча ми добре переконалися, що кролик торгує своїми виборцями, як трусами на базарі.

І, коли мене били мусора в Печерському РВ УМВС, я ніколи не міг подумати, що щиро радітиму, коли політв'язня Юрія Луценка відпустять на волю.

Вітаю Вас, Юрію Віталійовичу, з довгожданним звільненням, здоров'я Вам!

 

 

Андрій Лозовий,

Заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Луценко,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,liashko,РП,oleg liashko,rpl,Юрій Луценко,лозовий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.